Orban: În prima şedinţă a Biroului Politic se va lua act de suspendarea lui Costel Alexe şi Mihai Chirica din toate funcţiile deţinute în partid

Orban: În prima şedinţă a Biroului Politic se va lua act de suspendarea lui Costel Alexe şi Mihai Chirica din toate funcţiile deţinute în partid
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Orban: În prima şedinţă a Biroului Politic se va lua act de suspendarea lui Costel Alexe şi Mihai Chirica din toate funcţiile deţinute în partid

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro ) Liderul PNL, Ludovic Orban, anunță că cei doi lideri liberali ieșeni Costel Alexe şi Mihai Chirica, urmăriți penal pentru fapte de corupție și înșelăciune, vor fi suspendați oficial din toate funcțiile politice ale partidului, în cadrul primei ședințe a Biroului Politic Național. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a […]

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro )

Liderul PNL, Ludovic Orban, anunță că cei doi lideri liberali ieșeni Costel Alexe şi Mihai Chirica, urmăriți penal pentru fapte de corupție și înșelăciune, vor fi suspendați oficial din toate funcțiile politice ale partidului, în cadrul primei ședințe a Biroului Politic Național.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat miercuri că a fost pus sub control judiciar şi că a decis să se autosuspende de la conducerea PNL Iaşi. El a anunțat că își va continua activitatea la șefia Consiliului Județean.

Reamintim că Alexe a fost pus sub control judiciar de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare.

Potrivit statutului PNL, „persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL”.

Ludovic Orban a apreciat că până în momentul unei condamnări definitive, cei doi ieșeni vor rămâne în PNL, umând să se ia  act de suspendare lor numai din funcțiile politice.

„Vom lua act în prima şedinţă în Biroul Politic de suspendarea din toate funcţiile din partid până la finalizarea procesului. PNL a fost întotdeauna un partid care a ţinut la criteriul integrităţii, a susţinut justiţia, sigur, respectând şi principiul nevinovăţiei, pentru că doar o instanţă poate să hotărască dacă cineva este vinovat. Trebuie să fac precizarea despre domnul Costel Alexe că abia astăzi s-a anunţat începerea efectivă a urmăririi penale şi statutul de inculpat. Până acum domnul Alexe a avut statutul de suspect, din cauza asta nu s-a luat nicio decizie legată de el”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Și primarul din Iași, Mihai Chirica, a anunţat că se autosuspendă din funcţiile politice pe care le deţine în cadrul organizaţiei ieşene a PNL. Chirica a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei.

„Domnul Chirica se suspendă din funcţia de conducere, din funcţia pe care o avea de preşedinte al organizaţiei municipale. Vom face alegeri în toate organizaţiile, odată cu demararea procedurilor de congres”, a comentat Ludovic Orban.


Distribuie articolul