Organigrama, primul test căzut pentru ”armonia” din noul CL Vaslui

Organigrama, primul test căzut pentru ”armonia” din noul CL Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Organigrama, primul test căzut pentru ”armonia” din noul CL Vaslui

( Monitorul de Vaslui ) Votul ”împotrivă” al majorității PNL-USR din Consiliul Local Vaslui dat modificării organigramei Primăriei, care presupunea o suplimenare de posturi, l-a luat prin surprindere pe primarul Vasile Pavăl, care i-a acuzat pe consilierii celor două partide că ”politizează” și nu sunt ”cinstiți și corecți”. Ședința Consiliului Local (CL) Vaslui de ieri […]

( Monitorul de Vaslui )

Votul ”împotrivă” al majorității PNL-USR din Consiliul Local Vaslui dat modificării organigramei Primăriei, care presupunea o suplimenare de posturi, l-a luat prin surprindere pe primarul Vasile Pavăl, care i-a acuzat pe consilierii celor două partide că ”politizează” și nu sunt ”cinstiți și corecți”.

Ședința Consiliului Local (CL) Vaslui de ieri a arătat că o combinație între un Consiliul Local cu majoritate PNL-USR PLUS (care a produs și doi viceprimari) și un primar PSD, Vasile Pavăl, nu este o rețetă care garantează armonia.

Până la discutarea proiectul de hotărâre prin care era propusă modificarea organigramei Primăriei, între cele două tabere nu au existat mari probleme, în afara șicanelor obișnuite. Însă votul ”împotrivă”, neanunțat de nimic, din partea consilierilor majorității PNL-USR, la proiectul prin care s-ar fi suplimentat posturile în Primărie l-a indignat pe primarul Vasile Pavăl, care a izbucnit la adresa consilierilor liberali și USR PLUS, dar și a viceprimarilor.

„Am discutat cu domnii viceprimari, și puteau să-mi spună că nu veți aproba acest proiect. Mai cinstit și mai corect ar fi fost să spuneți: nu vă mai chinuiți, că nu-l vom aproba. Și atunci, timpul în care salariații Primăriei au lucrat la elaborarea acestui proiect îl foloseau în alt scop”, a spus primarul.  

Pavăl i-a acuzat pe cei din majoritatea actuală a CL Vaslui că politizează, arătând că, spre deosebire de ei, nu face același lucru. „Am venit la primărie fără a face declarații politice și fără a facilita pe unii sau alții. Am venit să facem administrație”, a spus Pavăl, care i-a luat la rost apoi pe consilierii noii majorități și ”pe partea politică”. „Vă rog să nu mai declarați că reprezentați oamenii, pentru că eu îi reprezint în cea mai mare măsură”, a spus Vasile Pavăl, dorind să sugereze că, în timp ce majoritatea actuală din CL a putut să treacă de 50% abia după redistribuire, el a obținut, singur, peste 60% din voturile vasluienilor.

„Sunt un primar la al patrulea mandat, responsabil”, a izbucnit Pavăl. „Vă rog foarte mult să nu faceți abstracție de mine, pentru că s-ar putea să stau mult mai mult la Primăria Vaslui”, a adăugat Vasile Pavăl, vădit iritat, deplângând faptul că, în timp ce volumul de muncă al aparatului primăriei va crește în acest an, datorită proiectelor și investițiilor, este nevoit să lucreze cu același număr de oameni ca și anul trecut. „Sunt salariați foarte puțini pentru situațiile pe care le avem”, a explicat primarul, pentru că apoi să tranșeze subiectul, cu năduf, dar și ironie: „Am înțeles mesajul dumneavoastră: sigur, este apanajul primarului, dar nu-i aprobăm nimic”.


Distribuie articolul