Partidul Democrat a avut parte de o săptămână cumplită

Partidul Democrat a avut parte de o săptămână cumplită
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Partidul Democrat a avut parte de o săptămână cumplită

A fost o săptămână grea pentru stânga. Am asistat la agravarea a cinci catastrofe pentru Democrați, toate în decursul unei singure săptămâni. Procesul de demitere, inițiat de dragul teatrului politic, a fost făcut bucăți, proiectul Lincoln al Never Trumper-ilor a colapsat și mai mult atunci când a ieșit la iveală faptul că liderii săi știau […]

A fost o săptămână grea pentru stânga. Am asistat la agravarea a cinci catastrofe pentru Democrați, toate în decursul unei singure săptămâni.

Procesul de demitere, inițiat de dragul teatrului politic, a fost făcut bucăți, proiectul Lincoln al Never Trumper-ilor a colapsat și mai mult atunci când a ieșit la iveală faptul că liderii săi știau despre acuzațiile de hărțuire sexuală aduse co-fondatorului John Weaver; iar petiția de revocare a guvernatorului californian Gavin Newsom D-Calif. a atins cele 1,5 milioane de semnături care vor declanșa probabil alegeri speciale, analizează TheFederalist.

Minciuna retorică privind evenimentul Donald Trump-Charlottesville a fost dezmințită din nou, iar acum, guvernatorul Andrew Cuomo, DN.Y. se confruntă cu critici din partea parlamentarilor ambelor partide, după ce o cerere a Freedom of Information (FOIA) a arătat că 9.000 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost trimiși în cămine de bătrâni în temeiul directivei sale, rezultând unul dintre cele mai grave scenarii COVID ale națiunii.

Trump este achitat din nou

De curând, în urma procedurilor de destituire, fostul președinte Donald Trump a fost achitat pentru a doua oară în doi ani, cu 57-43 în Senat. Acesta a fost rezultatul despre care toată lumea știa practic de săptămâni că va urma – și unul care doar pune gaz pe foc disprețului nesfârșit și compulsiv al Stângii pentru cel de-al 45-lea președinte.

Deși șapte republicani și doi independenți au votat pentru demiterea lui Trump alături de democrați, acestora le-au lipsit totuși încă 10 voturi pentru a atinge mărețul număr de 67.

Cei care erau în favoarea destituirii au încercat să promoveze narațiunea neîntemeiată conform căreia Trump a incitat la violență la Capitoliu în 6 ianuarie, neținând cont că The New York Times documentase faptul că se stârnise deja o revoltă cu 20 de minute înainte ca discursul său să înceapă măcar.

E adevărat că procesul de demitere s-a încheiat – și sperăm ca democrații din Congres să nu încerce din nou, în mod neconstituțional – dar obsesia perpetuă a stângii față de Trump nu se va termina. Conturile bifate cu albastru de pe Twitter au avut în ziua respectivă dificultăți în a face față știrilor preconizate.

Proiectul Lincoln este ruinat total

În ianuarie, jurnalistul Ryan Girdusky a publicat în The American Conservative o știre-bombă despre co-fondatorul proiectului Lincoln, John Weaver. Girdusky a vorbit cu zeci de tineri care l-au acuzat pe Weaver de hărțuire sexuală, conduită necorespunzătoare față de tinerii conservatori și abuz de putere.

O săptămână mai târziu, Weaver și-a dat demisia și a admis acuzațiile crescânde.

Recent, Steve Schmidt, cofondator al The Lincoln Project și fost consilier senior de campanie în 2008, în campania prezidențială a lui John McCain, a demisionat și el. Schmidt susține că a știut despre conduita necorespunzătoare a lui Weaver și și-a făcut publică declarația pe Twitter.

„Renunț la locul meu în consiliul de administrație al Proiectului Lincoln pentru a face loc numirii unui membru al consiliului de administrație de sex feminin, ca prim pas în reformarea și profesionalizarea Proiectului Lincoln“, a motivat Schmidt.

Potrivit mai multor angajați din cadrul Proiectului Lincoln, conducerea de la PAC fusese informată cu privire la 10 dintre acuzațiile aduse lui Weaver, în iunie 2020. Prin urmare, organizația a ascuns în mod intenționat aceste informații.

În prezent, foști angajați de la The Lincoln Project au cerut anularea imediată a acordurilor de confidențialitate semnate când Weaver se afla la companie, pentru a informa publicul cu mai multe detalii.

Schmidt a fost, de asemenea, criticat intens după ce s-a dezlănțuit pe Twitter și a postat în mod necorespunzător capturi de ecran ale unei conversații cu mesaje directe între co-fondatoarea Jennifer Horn și un reporter al The 19th, care lucra la o știre condamnatoare despre organizația anti-Trump.

Cererile de revocare a guvernatorului din California se intensifică

Petiția pentru revocarea guvernatorului californian Gavin Newsom a atins recent 1.509.000 de semnături – minimul necesar pentru a conduce la alegeri speciale. Până în martie, demersul trebuie să obțină 12% din semnături de la californieni, care vor fi apoi verificate de secretarul de stat din California.

Corespondentul The Federalist, Tristan Justice și redactorul Jordan Davidson au avut-o ca invitată pe managerul campaniei Rescue California, Anne Dunsmore, la „The Federalist Radio Hour“.

„Aceasta este o acțiune cetățenească, nu este o mișcare politică“, a spus Dunsmore. „Realizăm un demers politic pentru a remedia problema, desigur, dar acest lucru nu este nimic de genul Trump versus Biden.“

Așa cum s-a discutat pe podcast, intensificarea demersului de revocare vine pe fondul lockdown-urilor tiranice instituite de Newsom în California pe tot parcursul pandemiei COVID-19, schimbând la nesfârșit condițiile.

Newsom fusese prins luând masa în mod ipocrit la restaurantul The French Laundry, în decembrie anul trecut, la câteva zile după „ce a tras frâna de urgență“ cu privire la planurilor de implementare a redeschiderii statului și a instituit noi reguli de restricție.

Consiliul Național Republican a donat 250.000 de dolari pentru demersurile de revocare, deoarece pare din ce în ce mai probabil că Newsom va trebui să-și apere funcția în fața alegătorilor destul de curând.

Se bate încă un cui în sicriul minciunii de la Charlottesville

După protestele din Charlottesville, Virginia, din august 2017, democrații au susținut continuu narațiunea falsă conform căreia președintele Trump a spus că există „oameni minunați“ de ambele părți, referindu-se la suprematiștii albi.

Acest lucru a fost dezmințit de multe ori de alte canale media decât cele de stânga și i s-a acordat atenția națională pe care o merita în timpul procesului de demitere, din partea avocatului principal al apărării, David Schoen.

Potrivit secvenței video folosită de mass-media corporatistă pentru a manipula opinia publică, Trump spune următoarele: „Aveți oameni, și nu mă refer la neonaziști și naționaliștii albi, pentru că ei ar trebui condamnați cu siguranță, dar ați avut mulți oameni în acel grup, alții decât neonaziști și naționaliști albi …“

„Distrugerea înșelăciunii ‘oamenilor minunați’ din Charlottesville“, a postat pe Twitter Donald Trump Jr., „Asigurați-vă că urmăriți acest video până la capăt și vedeți dacă se aliniază cu ceea ce vă spunea mass-media despre Trump. Sugestie: NU SE ALINIAZĂ. Presa zilelor noastre e o rușine.“

Gata cu obsesia stângii de a-l numi pe Trump rasist pe baza acestei greșeli intenționate de editare.

Cuomo primește în sfârșit criticile binemeritate ale ambelor partide

Ceea ce a raportat mass-media conservatoare de luni de zile este în cele din urmă acceptat și de cei de stânga. Guvernatorul Andrew Cuomo, DN.Y., a trimis până la 9.000 de pacienți vârstnici infectați cu COVID-19 înapoi în căminele de bătrâni, ceea ce a dus la rate ridicate de deces în rândul persoanelor în vârstă din statul său.

De curând, principalul asistent al lui Cuomo a publicat o declarație prin care a recunoscut că biroul a întârziat raportarea datelor privind mortalitatea din cauza îngrijorării că „vor fi folosite împotriva noastră“.

Un ordin judecătoresc și un raport al procurorului general al statului New York au arătat în ultimele câteva săptămâni că rata totală a mortalității în căminele de bătrâni este de o șeptime din numărul rezidenților care locuiesc în astfel de centre pe teritoriul statului. Au decedat în total 15.000 de persoane în vârstă.

În august, președintele Trump a fost foarte vehement cu privire la gestionarea greșită a pandemiei COVID-19 de către Cuomo. „În prezent, AP estimează că numărul real al oamenilor uciși de incompetența totală a lui Cuomo este de 11.000, nu de 6000 cât se credea inițial!“ a postat Trump pe Twitter.

Cu toate acestea, clasa de stânga s-a alăturat lui Cuomo și au ajutat la mascarea informațiilor, doar pentru a se opune omului portocaliu cel rău. Acum, însă, democrații realizează incompetența sa. Mai mulți senatori democrați din New York au semnat o petiție comună pentru a-i revoca lui Cuomo puterile conferite de starea de urgență, iar senatoarea de stat Jessica Ramos DN.Y. a trimis o scrisoare separată.

„Într-un moment în care avem cea mai mare nevoie ca newyorkerii să aibă încredere în oficialitățile alese, guvernatorul și administrația sa au ales cu bună știință să mintă și să joace jocuri politice cu viața locuitorilor de aici“, scria Ramos, în aceeași zi în care delegația congresională a New York GOP a trimis o scrisoare prin care cerea Departamentului de Justiție să investigheze obstrucționarea justiției în blocarea de către Cuomo a anchetei asupra căminelor de bătrâni.

„NOUTĂȚI: Delegația congresională a NY GOP face apel la @TheJusticeDept să deschidă o anchetă de obstrucționare a justiției în privința lui Cuomo/administratorului său. Au ascuns adevăratele consecințe ale politicii sale privind căminele de bătrâni și acum se zvonește că au tăinuit informații pentru a bloca o anchetă DOJ!“ a postat pe Twitter reprezentantul republican al statului, Lee Zeldin.

Am asistat la cinci catastrofe care s-au agravat pentru democrați, toate în decursul unei săptămâni. Ne întrebăm doar cât de rău se va mai ajunge pe măsură ce rezultatele negative ale lockdown-ului COVID continuă să devină imposibil de ignorat.

Tribuna.US


Distribuie articolul