Pe 27 septembrie indrazneste sa-ti urmezi visul

Pe 27 septembrie indrazneste sa-ti urmezi visul

  Trăim într-o lume în care bunăstarea a devenit cel mai important articol de consum. Cel puțin, așa se întâmplă în așa-numitele țări dezvoltate. Nu ne miră faptul că pentru mulți oameni această cautare se transformă în scopul existenței proprii. Bunăstarea generală ne scapă de toate problemele și indepărtează orice durere. Știind unde se află […]

  Trăim într-o lume în care bunăstarea a devenit cel mai important articol de consum. Cel puțin, așa se întâmplă în așa-numitele țări dezvoltate. Nu ne miră faptul că pentru mulți oameni această cautare se transformă în scopul existenței proprii. Bunăstarea generală ne scapă de toate problemele și indepărtează orice durere.

Știind unde se află bunăstarea, trebuie să știm să o căutăm și să ne fie limpede că orice căutare implică muncă. O viață dedicată cauzelor nobile chiar dacă nu este scutită de dificultăți, ne poate oferi adevărata fericire, fără tensiuni și mâhniri, caci această fericire este efectul unei cauze juste.

Bunastarea tarii si a evoluției democrației societatii romanesti depinde, printre altele, de voturile fiecăruia dintre noi. Prin vot fiecare își exprimă opțiunea politică și, implicit, direcția țării în care trăiește.

Un procent de aproape 30% dintre cetatenii cu drept de vot sunt  bunicii noștri, persoanele trecute de 60 de ani,  care sunt obișnuițicu regimul totalitar in care partidul este statul și nu pot renunța la ”privilegii”, mai degrabă inchipuite decât reale. La cele închipuite contribuie și mașinăria de propagandă. Totuși, seniorii care își exprimă opțiunea politică sunt de două ori mai mulți ca cei tineri. Mulți tineri sub 40 de ani nu fac asta, dar sunt uniicare se grăbesc să-i condamne pe seniori că optează pentru gogoșile pesediste. Măcar acești bunici ai noștri se exprimă. E opțiunea lor și trebuie respectată dacă vrem democrație.

Dacă ești unul dintre acești tineri, sub 40 de ani, dezinteresat sau inconștient vizavi de opțiunile politice, te întreb. Ce poți pierde dacă lași deoparte preocupările tale zilnice și urmărești putina politică neaoșă?  Ce poți pierde dacă mergi la vot?  O zi de vacanță?  Sau poate consideri că nu are niciun sens?  Te-ai obișnuit cu prejudecata că oricum nu contează? Cu siguranță contează, după cum putem observa, și ne costă pe toți dacă numergi la vot, dacă rămâi sclavul inerției. Experiența din ultimii patru ani ne e dovada solidă că ne poate costa, pe cei mai mulți, libertatea și bunăstarea.

Avem cea mai infamă majoritate parlamentară din ultimii aproape treizeci de ani. Sau poate nu realizezi asta din moment ce huzurești… pe seama inflației?  Nu vezi, nu știi, deci nu există. Știu, mă exprim într-o manieră critică, te învinuiesc. Multi tineri au gândit cumplit de iresponsabil in 2016 că vor ieși alții să voteze ”ce trebuie”. Și au votat!!!

Unica metodă prin care pot ”controla direcția acestei țări este votul. Personal am ințeles intr-un tarziu (sunt mai greu de cap) că democrația depinde de fiecare om care poate alege atunci când sunt alegeri. În autocrație nu mai contează. Te vei bucura de privilegiul de a fi unul dintre supușii de încredere ai elitei de la putere.

 Pe 27 septembrie este prima runda !!!


Distribuie articolul