Pe 6 decembrie putem incepe curatirea societatii de paraziti sociali.

Pe 6 decembrie putem incepe curatirea societatii de paraziti sociali.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Pe 6 decembrie putem incepe curatirea societatii de paraziti sociali.

Citeam undeva o remarca rautacioasa facuta de un jurnalist, nu-i dau numele deoarece nu merita sa-i fac reclama, acesta sustinea intr-un articol nici mai mult, nici mai putin ca taranii romani sunt lenesi si prosti. Este adevarat taranii romani au gospodariile neorganizate, au productii mici si de o calitate slaba, dar se uita ca ei […]

Citeam undeva o remarca rautacioasa facuta de un jurnalist, nu-i dau numele deoarece nu merita sa-i fac reclama, acesta sustinea intr-un articol nici mai mult, nici mai putin ca taranii romani sunt lenesi si prosti. Este adevarat taranii romani au gospodariile neorganizate, au productii mici si de o calitate slaba, dar se uita ca ei lucreaza cu mijloace desprinse parca din timpuri medievale. Insa putini politicieni sau “bagatori de seama” se pun in situatia taranului roman pentru a vedea cu ochii lor adevarata situatie.

Taranii romani prefera un model  izolationist, isi produc singuri cam tot ce au nevoie pe suprafete mici de teren, folosind mijloace de munca primitive, iar asta nu pentru ca sunt lenesi sau prosti, ci dimpotriva. Taranul roman are o gandire rationala, in primul rand preturile de achizitie ale roadelor pamantului sunt mici, incat orice fel de agricultura intensiva devine neprofitabila, in concluzie costurile sunt mai mari decat veniturile. Asa ca nu are rost sa-ti bati capul. Cedarea pamantului catre marii fermieri in schimbul unor cote de produse anuale sau a unei sume de bani, nu este profitabila pentru taran el ramanand fara sistemul propriu care-i asigura supravietuirea sa si a familiei. Taranii romani nu sunt lenesi sau prosti, pur si simplu nu au alternative.

Societatea romaneasca in ansamblu ei, are o reactie asemanatoare cu a taranului roman fata de ideea, ca nu avem nevoie de o legislatie stabila in domeniul economic, numai sa trecem la munca. Orice om care doreste sa inceapa o afacere fie ea mica sau mare, are nevoie de o stabilitate legislativa pentru a-si putea programa investitia. Oamenii de afaceri vor sa stie ca legislatia nu se va modifica peste noapte, asa cum li se nazare celor de la guvernare. Lipsa unei stabilitati legislative nu face altceva decat atrage speculatorii. De aceea unii oamenii de afaceri in Romania sunt dispusi sa mituiasca politicienii pentru a obtine modificari ale legilor care sa le asigure un castig mare si rapid. Coruptia genereaza astfel si mai multa instabilitate legislativa, care la randul ei mareste si mai mult coruptia.

Ideea sa trecem la munca si ca nu avem nevoie de legi, este tratata de societate cu aceeasi pozitie pe care o au taranii fata de jurnalistul care scria in articolul sau ca taranii sunt lenesi si prosti. Fara o orientare politica clara, fara asumarea de catre politicieni a unei stabilitati legislative este aproape imposibil de obtinut o politica economica stabila pe termen mediu si lung. Nimeni, nici taranul si nici omul care doreste sa-si deschida o afacere nu se apuca de munca daca nu va sti ca legislatia in domeniu economic este stabila. Nimeni nu se va apuca de munca daca nu va sti ca politia, procuratura, DNA, sunt capabile sa depisteze pe cei din institutiile de stat, care iau mita si favoruri de la speculatori , iar judecatorii nu ii vor condamna pe cei vinovati.

Pe 6 decembrie, cu ajutorul votului nostru, putem pune capat acestei practici a mitei institutionalizate care favorizeaza speculatorii in detrimentul taranului roman sau a omului de afaceri onest.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta