Penalul Neacsu era milionar cand si-a angajat fiica pe bani publici. Acum el a devenit secretar general al Guvernului. Ciolacu: „Nu e hot, nu a dat cu bata in cap oamenilor”

Penalul Neacsu era milionar cand si-a angajat fiica pe bani publici. Acum el a devenit secretar general al Guvernului. Ciolacu: „Nu e hot, nu a dat cu bata in cap oamenilor”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Penalul Neacsu era milionar cand si-a angajat fiica pe bani publici. Acum el a devenit secretar general al Guvernului. Ciolacu: „Nu e hot, nu a dat cu bata in cap oamenilor”

( Ovidiu Albu – politica – Ak-24 ) Noul secretar general al Guvernului, Marian Neacsu, era actionar in nu mai putin de sase societati comerciale, detinand actiuni in valoare de peste un milion de lei, in momentul un care si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Ulterior, el a fost condamnat penal pentru aceasta infractiune. Neacsu […]

( Ovidiu Albu – politica – Ak-24 )

Noul secretar general al Guvernului, Marian Neacsu, era actionar in nu mai putin de sase societati comerciale, detinand actiuni in valoare de peste un milion de lei, in momentul un care si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Ulterior, el a fost condamnat penal pentru aceasta infractiune.

Neacsu si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar in mandatul de deputat 2008-2012. In aceeasi perioada, conform declaratiei de avere depusa in 2013, privind veniturile in anul 2012, Neacsu era actionar in nu mai putin de sase societati comerciale.

Desi valoarea actiunilor pe care le detinea familia sa depasea un milion de lei, impreuna cu imprumuturile acordate, Neacsu a gasit de cuviinta sa isi angajeze fiica pe bani publici, in propriul cabinet parlamentar.

In declaratia de avere a „uitat” sa mentioneze si veniturile incasate de fiica de la cabinetul sau parlamentar. In calitate de vicepresedinte al ANRE, Neacsu a ramas actionar la o parte dinter aceste firme. De asemenea, Neacsu a avut un venit lunar de la ANRE de nu mai putin de 6.000 de euro pe luna.

Printr-o decizie a prim-ministrul Nicolae Ciuca, publicata marti in Monitorul Oficial, Marian Neacsu a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Prin aceeasi decizie, Tiberiu Horatiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar general al Guvernului, conform Monitorului Oficial.

Marian Neacsu, in varsta de 57 de ani, ocupa in prezent functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara ca nu renunta la propunerea ca Marian Neacsu, condamnat penal, sa fie numit secretar general al Guvernului. Ciolacu a comparat faptul ca Neacsu si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar cu faptul ca presedintele Iohannis a fost membru intr-un consiliu de administratie la o scoala in timp ce era primar.

„A avut fata angajata pe cabinetul parlamentar timp de patru luni. Daca ai fost un hot si ai dat oamenilor in cap cu bata sau ai fost vreun talhar sau ai fost vreun corupt, e o speta. Sau ai avut… in tribunal au fost vreo 40 de cazuri in perioada in care a fost domnul Neacsu condamnat, sunt vreo trei condamnati si alti trei 37 necondamnati pe aceeasi speta.

Cred ca Marian Neacsu nu a fost atat de norocos cum a fost domnul presedinte Iohannis, cu facutul parte din consiliul de administratie. Sau alti primari care au fost in consiliul scolii.

Marian Neacsu este un om serios, secretar general al guvernului, veti vedea, o sa fie eficient. Romanii asteapta de la politicieni sa fie eficienti si mai putin sa discutam despre anumite… Repet, nu vorbesc despre un corupt”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, duminica, intr-un interviu la Prima TV, ca Marian Neacsu are „expertiza” si poate fi numit in functia de secretar general al Guvernului desi are o condamnare penala.

”Aici, nu stiu daca stiti foarte bine daca este vorba, daca va aduceti aminte, undeva in 2012-1013, sper sa nu gresesc anul, au fost vreo 60 de parlamentari in situatii de acest tip (si-au angajat rude la cabinetul parlamentar – n.r.). Doar putini au ajuns in instanta cu condamnarile respective. Nu am decat un mesaj aici. La fel, sa fie respectata legea. Poate fi numit in aceasta functie si se considera necesara numirea domnului Neacsu, si expertiza pe care nu o contesta nimeni, se numeste. Nu, aia e”, a declarat Grindeanu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri seara, chiar de 1 Decembrie, ca penalul Marian Neacsu va fi impus de PSD ca secretar general al Guvernului, avand rang de ministru.

Ciolacu a tinut sa mentioneze ca premierul Nicolae Ciuca nu se poate impotrivi.

„Am facut aceasta propunere domnului Marian Neacsu si nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunostinta primului ministru ce dorim sa fie secretarul general. (…)  Nu a fost atat de norocos ca alti presedinti, de exemplu, de tara. Ca sa dau un exemplu. Hai sa intelegem, domnul Neacsu nu a furat nimic! Domnul Neacsu, ca multi alti alesi locali, primari, a facut parte dintr-un Consiliu de Administratie, nu a fost platit, nici nu mai stiu, la o scoala sau asa ceva. Si-a angajat fata pe o perioada de patru luni, deci haideti… Asta e coruptie? In acest moment, cred ca lucrurile sunt foarte clare! Stati usor ca domnul Neacsu am inteles ca a avut o condamnare pe aceasta incompatibilitate, pe conflict de interese… e depasita juridic. Domnului Neacsu nu ii apare nimic in cazier. Ce facem, omoram oamenii? Eu imi asum aceasta numire. Categoric!”, a declarat Ciolacu, miercuri seara, la Romania TV.

Intrebat ce parere are premierul Nicolae Ciuca despre propunere, liderul PSD a raspuns: „Nu are nicio parere… domnul Neacsu este un om care a avut performante, e un om serios”.

Fostul premier Ludovic Orban a explicat ce inseamna pentru guvernare faptul ca PSD va prelua aceasta functie.

„Este catastrofala negocierea, va spun din capul locul, pentru ca premierul nu este premier, el va fi la mana PSD si in ceea ce priveste functionarea Secretariarului General, care este cel care controleaza tot circuitul de avizare, are in subordine Transelectrica, Transgaz, Agentia de Rezerve ale statului. Toate structurile vor fi sub comanda pesedista”, a explicat recent fostul premier Orban, duminica seara.

Marian Neacsu, in varsta de 57 de ani, ocupa in prezent functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

El este specialist in furaje si nutritia animalelor si absolvent al Facultatii de Studii Economice din Craiova in 1987.

Marian Neacsu a fost secretar general al PSD si a fost exclus din partid in noiembrie 2018 in urma unei decizii luate de Comitetul Executiv. In februarie 2019 s-a alaturat Pro Romania, partidul lui Victor Ponta.

In 2016, Marian Neacsu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Marian Neacsu si-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar.


Distribuie articolul