Pesedistii au chefuit, fãrã sã stie ce surprizã le-a pregãtit Buzatu cu listele

Pesedistii au chefuit, fãrã sã stie ce surprizã le-a pregãtit Buzatu cu listele
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Pesedistii au chefuit, fãrã sã stie ce surprizã le-a pregãtit Buzatu cu listele

Vremea Nouă – 19 octombrie 2020 UN MIC ȘI O BERE ÎNAINTE DE A PRIMI UN ȘUT ÎN DOS ZI DECISIVÃ… La PSD Vaslui e forfotã mare, fiindcã astãzi, în jurul prânzului, se vor valida listele la Bucuresti pentru alegerile parlamentare. Liberalii au fost mai harnici, acestia si-au validat ieri candiatii. Aici doar s-au confirmat […]

Vremea Nouă

19 octombrie 2020

UN MIC ȘI O BERE ÎNAINTE DE A PRIMI UN ȘUT ÎN DOS

ZI DECISIVÃ… La PSD Vaslui e forfotã mare, fiindcã astãzi, în jurul prânzului, se vor valida listele la Bucuresti pentru alegerile parlamentare. Liberalii au fost mai harnici, acestia si-au validat ieri candiatii. Aici doar s-au confirmat listele bãtute în cuie pe plan local. La PSD, Buzatu a încins si mai tare atmosfera, dând o masã activului de partid, la noul complex Tunca situat pe varianta municipiului Vaslui. Toti cei chemati, primari, parlamentari si lideri importanti din partid, au crezut cã li se vor spune cum aratã listele ce au plecat spre Bucuresti, însã Buzatu a jucat cartea mimului, preferând spritul, decât sã spunã adevãrul. Petrecerea a fost una tensionatã si singurul care a avut curajul sã întrebe de liste a fost ex-prefectul Edi Popica, însã nici acesta nu a primit un rãspuns. Interesant este cã nume grele din PSD au lipsit de la serbarea câmpeneascã organizatã de presedintele CJ. Parlamentarii Gabriela Cretu, Doina Silistru sau Irinel Stativã sunt câteva exemple care aratã cã în PSD se joacã cu cutitele pe sub masã, acum când listele sunt aproape sã fie închise. De partea cealaltã, ministrul Tãtaru dã startul precampaniei, spunând cã liberalii vor sã construiascã o alternativã la ce a însemnat pânã astãzi parlamentarismul la Vaslui. „Nu trebuie sã confundãm aceste alegeri cu cele locale si nici administratia publicã localã cu activitatea Parlamentului. Noi am construit listele la Vaslui astfel încât sã venim în fata electoratului cu candidati profesionisti si dedicati domeniillor unde acestia activeazã, fiindcã ne dorim ca activitatea lor parlamentarã sã fie una eficientã si în concordantã cu comisiile unde vom activa. Avem pe liste medici, juristi cu o înaltã calificare, fosti militari sau specialisti în legislatia muncii”, a spus ministrul Tãtaru.

Buzatu a chefuit cu activul de partid, însã nu le-a spus cine-s candidatii pentru alegerile parlamentare

La PSD, astãzi, se vor vota la Bucuresti listele finale de cãtre Marcel Ciolacu. Toti pesedistii din Vaslui se asteptau sã fie înstiintati de Buzatu cine vor fi cei de pe locurile eligibile, mai ales cã acesta i-a strâns pe toti primarii si membrii importanti de partid la o masã în noul complex de la pãdurea Paiu, de lângã Vaslui. „Am fost chemati de presedintele nostru la un sprit, la noul complex Tunca, pentru cã tocmai i-a fost validat mandatul sãu de presedinte de CJ. Noi am asteptat sã ne spunã ce liste au plecat la Bucuresti, mai ales cã am fost anuntati cã votul nostru de sãptãmâna trecutã de CEx a fost unul orientativ. Dar nu ni s-a spus. Am aflat doar cã listele au plecat spre Bucuresti, iar dupã ora 13.00 vom sti cine sunt candidatii de pe locurile eligibile. Nu stim de ce sunt asa un mare secret”, a spus un lider important din conducerea PSD. Dupã informatiile din interior, Buzatu nu-si doreste ca pe locul trei eligibil sã fie Edi Prisecaru si nici la Senat, Vali Caragatã.

Doina Silistru, Gabriela Cretu si Irinel Stativã – marii absenti de la masa datã de Buzatu

Nu se stie din ce motiv principalii favoriti la preluarea locului I de la Senat si III de la Deputati nu au fost la petrecerea câmpeneascã a lui Buzatu. Probabil erau la Bucuresti pentru a-si rezolva un loc cât mai în fatã pe liste. Dacã Solomon si Edi Popica, fostul prefect, stau linistiti, se dau bãtãlii mari pentru locul I la Senat unde se bat Gabriela Cretu si Doina Silistru, chiar dacã Vali Caragatã a fost desemnat prin votul primarilor sã ocupe acest loc. Nici Irinel Stativã nu stã cu mâna în sân, asteptând ca de la sine sã vinã minunea si Ciolacu sã-l urce pe locul III. Ziarul nostru vã va informa în timp real care va fi lista pe care Ciolacu o va valida la Bucuresti.


Distribuie articolul