Peşte şi varză asa îi motivează autorităţile pe ruşi să se înroleze

Peşte şi varză asa îi motivează autorităţile pe ruşi să se înroleze
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Peşte şi varză asa îi motivează autorităţile pe ruşi să se înroleze

( D.B. – TheEpochTimes ) Când nici măcar banii şi patriotismul nu sunt suficiente pentru a-i inspira pe ruşi să se înroleze pentru a lupta în Ucraina, autorităţile ruse au scos la bătaie „armele grele” – alimentele de bază. Potrivit The Moscow Times, cel puţin trei regiuni ruseşti promit să recompenseze familiile noilor recruţi cu […]

( D.B. – TheEpochTimes )

Când nici măcar banii şi patriotismul nu sunt suficiente pentru a-i inspira pe ruşi să se înroleze pentru a lupta în Ucraina, autorităţile ruse au scos la bătaie „armele grele” – alimentele de bază.

Potrivit The Moscow Times, cel puţin trei regiuni ruseşti promit să recompenseze familiile noilor recruţi cu animale, peşte şi legume, de când preşedintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea rezerviştilor în urmă cu două săptămâni.

Cea mai generoasă ofertă de până acum provine din republica siberiană Tuva, care a început săptămâna trecută o campanie fulminantă de răsplată a familiilor fiecărui nou soldat. Printre recompensele care sunt distribuite rudelor celor care se înrolează se numără o oaie vie, 50 de kilograme de făină, doi saci de cartofi şi varză „în cantitatea necesară”.

Tuva este locul de naştere al ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi una dintre cele mai sărace regiuni ale ţării. Instituţii de investigaţie independente au trasat o corelaţie puternică între ratele de sărăcie şi proporţia de recruţi mobilizaţi care sunt furnizaţi de fiecare regiune a ţării.

Ofertele au continuat săptămâna aceasta, autorităţile din regiunea Sahalin din Orientul Îndepărtat promiţând 5 kilograme de peşte congelat familiilor recruţilor mobilizaţi.

În regiunea Kurgan din Urali, autorităţile au promis vineri un kilogram de salo (grăsime de porc sărată) recruţilor care îşi prezintă actele de recrutare în pieţele locale de carne.

Printre primii care au oferit stimulente pentru noii recruţi a fost oraşul Obninsk, în apropiere de Moscova, al cărui primar a promis la începutul săptămânii trecute prânzuri gratuite la şcoală pentru copiii recruţilor.

Şoigu a anunţat săptămâna aceasta că aproximativ 200.000 de rezervişti au fost mobilizaţi până acum, iar alţi aproximativ 100.000 sunt în curs de a fi chemaţi.

Presa independentă, citând surse guvernamentale neidentificate, a afirmat că până la 1 milion de rezervişti ruşi ar putea fi chemaţi în ceea ce autorităţile insistă că este doar o mobilizare „parţială” a forţelor de rezervă ale Rusiei.


Distribuie articolul