Planurile de desființare a Secției Speciale și de revitalizare a DNA, atacate violent de presa oligarhilor

Planurile de desființare a Secției Speciale și de revitalizare a DNA, atacate violent de presa oligarhilor
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Planurile de desființare a Secției Speciale și de revitalizare a DNA, atacate violent de presa oligarhilor

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Reacție viscerală a sistemului oligarhic după ce noul ministru al Justiției, Stelian Ion, a anunțat ca priorități absolute ale mandatului său desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților și revitalizarea DNA. Gurile de foc ale mafiei care a pus pe butuci, în 2017-2019, legislația anti-corupție, a tras pe linie moartă […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Reacție viscerală a sistemului oligarhic după ce noul ministru al Justiției, Stelian Ion, a anunțat ca priorități absolute ale mandatului său desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților și revitalizarea DNA. Gurile de foc ale mafiei care a pus pe butuci, în 2017-2019, legislația anti-corupție, a tras pe linie moartă DNA și a capturat aproape toate posturile de decizie din Justiție trag acum din toate pozițiile asupra celor care strâng gunoiul după regimul PSD.

Starea de spirit în tabăra anti-Justiție este cel mai bine ilustrată de furia cu care Luju.ro, oficină și bastion al luptei cu statul de drept, atacă noul Guvern.

Spasme și furie neputincioasă pe luju.ro. Decizia CEDO de condamnare a abuzului contra Codruței Kovesi, categorisită drept „rușinoasă”

Pe site tronează un titlu cu litere mari cât panica sistemului: “PNL ȘI USR READUC MAGISTRATURA SUB GHILOTINA DNA – Citiți scandalosul program de guvernare al PNL – USR care prevede desființarea SIIJ”.

Totul, pe luju.ro, seamănă cu un negativ al realității: binele e rău, albul e negru, dulcele este amar și dreptatea este abuz. PNL și USR sunt acuzate că îndrăznesc să citeze “rușinoasa decizie CEDO din dosarul Kovesi”.  Cu alte cuvinte, Curtea Drepturilor Omului a emis o sentință nedreaptă când a constatat că fosta șefă a DNA a fost demisă cu încălcarea dreptului fundamental la apărare.

Anchetele care i-au făcut să plătească pentru faptele lor pe exponenți ai oligarhiei precum Dan Voiculescu, Adrian Năstase și Ioan Niculae sunt considerate de Luju.ro abuzuri. „Viitorul guvern PNL – USR-PLUS – UDMR ține morțiș să readucă judecătorii și procurorii sub ghilotina DNA”, se văicărește oficina sistemului subteran din Justiție.

Pase între „morsele” sistemului: Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică. Cei doi cred că toată lumea execută comenzi, așa cum fac ei sub bagheta lui „tov Geal Antenescu”

La DCNews, Bogdan Chirieac a mobilizat trompeta lui “tov Geal Antenescu”, Mugur Ciuvică. Cei doi pioni ai sistemului au înfierat preconizatele măsuri de eliberare a Justiției de sub controlul mafiei. Mugur Ciuvică a comentat că SIIJ “oricum e blocată voit, din faptul că n-au fost angajați procurori acolo. Au și unul dintre șefi care e și el cu antecedente securiste și care pune capac pe anumite dosare. Oricum, n-a prea funcționat în ultima vreme”.

Ciuvică a acuzat că noul ministru al Justiției, Stelian Ion, ar fi o paiață care are misiuni bine stabilite: „Eu cred că Stelian Ion n-are rolul doar să închidă SIIJ, ci să și deschidă căile astea, portițele astea, pe care le-au mai închis pesediștii, de abuzuri din partea Parchetelor, DNA, DIICOT poate“.

Știri pe Surse citează un ONG obscur care cere, în numele avocaților, păstrarea Secției Speciale

Site-ul Știri pe Surse, proprietate a lui Iosif Bubble care în 2017 populariza insistent acuzații la adresa manifestanților anticorupție că ar fi scoși cu forța în stradă de multinaționale, citează o asociație obscură pretinzând că “avocații se opun desființării SIIJ”. Este publicată știrea despre un ONG cu nume pompos – Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România – care s-ar fi adresat Consiliului Superior al Magistraturii pentru a bloca “intenția noului guvern de a desființa Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”.

Concluzia site-ului lui Iosif Bubble: “Avocații doresc să împiedice reluarea vechilor abuzuri prin revenirea la DNA a competenței de investigare a infracțiunilor posibil săvârșite de magistrați”.

Nu se știe nici dacă, nici câți avocați fac parte din ONG-ul care este citat vorbind în numele breslei avocaților.


Distribuie articolul