PNL si Citu vor ca varsta celor care voteaza sa fie scazuta la 16 ani: „Este un lucru bun”

PNL si Citu vor ca varsta celor care voteaza sa fie scazuta la 16 ani: „Este un lucru bun”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • PNL si Citu vor ca varsta celor care voteaza sa fie scazuta la 16 ani: „Este un lucru bun”

( AK-24 – politica ) Presedintele PNL, Florin Citu a declarat, luni, la Senat, in contextul reformei constitutionale, ca ar fi un „lucru bun” daca varsta pentru cei care voteaza ar fi scazuta la 16 ani. ”Am avut o discutie, astazi, in Biroul Executiv, vreau sa avem, in primul rand, o discutie in partid, sa […]

( AK-24 – politica )

Presedintele PNL, Florin Citu a declarat, luni, la Senat, in contextul reformei constitutionale, ca ar fi un „lucru bun” daca varsta pentru cei care voteaza ar fi scazuta la 16 ani.

”Am avut o discutie, astazi, in Biroul Executiv, vreau sa avem, in primul rand, o discutie in partid, sa vedem noi care sunt prioritatile. Este adevarat, avem o majoritate care poate sa modifice Constitutia, dar asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa modificam Constitutia, daca nu avem exact ceea ce sa modificam”, a spus Citu, despre intentia noii coalitii de a revizui legea fundamentala.

Presedintele PNL a aratat ca, din experienta parlamentara si relatia Presedinte-Parlament-Guvern, a vazut de-a lungul timpui, ca ”exista dezechilibre” care pot sa fie corectate.

”Pana nu avem in PNL o discutie clara, despre ce ne dorim de la aceasta modificare, nu as vrea sa intru in detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem in Uniunea Europeana ca varsta pentru cei care voteaza este de 16 ani”, a spus el.

Intrebat daca si-ar dori modificarea Constitutiei in acest sens, Citu a raspuns: ”Din punctul meu de vedere, da, eu cred ca este un lucru bun!”


Distribuie articolul