PNL trebuie să-și facă testul COSTEL-19

PNL trebuie să-și facă testul COSTEL-19

( Cătălin Prisacariu – Newsweek ) De câteva zile, peneliștii de la vârful partidului nu știu cum să mai ocolească testul COSTEL-19, de frică să nu le iasă pozitiv. Ce nu înțeleg liderii PNL este că, cu cât amână să facă acest test, cu atât e mai posibil să descopere și alte boli asociate virusului […]

( Cătălin Prisacariu – Newsweek )

De câteva zile, peneliștii de la vârful partidului nu știu cum să mai ocolească testul COSTEL-19, de frică să nu le iasă pozitiv. Ce nu înțeleg liderii PNL este că, cu cât amână să facă acest test, cu atât e mai posibil să descopere și alte boli asociate virusului deja suspectat.

După cum deja v-ați prins, COSTEL-19 este, ca și COVID-19, o boală instalată în guvernul PNL în 2019.

Și, tot precum COVID-19, COSTEL-19 a început să dea semne de boală cauzată de un virus în 2020.

Și, ca să vedeți coincidență, tot ca în cazul COVID-19, și în situația COSTEL-19 a apărut un vaccin în 2021. În cazul coronavirusului, vaccinul vine de la Pfizer/BioNTech, Moderna, AstreZeneca etc., în situația lui Costel, vine de la DNA.

Pe scurt, PNL a făcut COSTEL-19 din cauza virusului corupției, firește. Care nu a ajuns la PNL de la liliecii din Wuhan și împrejurimi, ci din societate, în general, și din politică, în particular.

Virusuri rușinoase s-au mai văzut pe la oameni, partide și chiar țări întregi. Dar problema care se pune, o dată ce diagnosticul a fost dat, este ce soluție se aplică.

Din punct de vedere penal, soluția este DNA, asta e simplu.

Din punct de vedere politic, însă, răspunsul este: afară. COSTEL-19, dat afară din partid. Mai întâi, în antecamera suspendării din toate funcțiile de partid și publice. Apoi, în funcție de tratamentul cu DNA și instanțe de judecată, aruncat de tot cu un șut sau reprimit, dar fără încărcătură virală/penală.

În fața acestei soluții foarte simple, PNL ezită. Mai mult, din relatările presei locale, se pare că doar un viteaz vicepreședinte de filială județeană cere debarcarea lui Alexe, în timp ce COSTEL-19 se jură că totul e o vendetă politică și el nu pleacă nicăieri.

Mai mult, președintele partidului, Ludovic Orban, susține că Alexe nu e pus sub acuzare, deci, legal, nu are nici o problemă.

La cum arată datele acum, va avea cu vârf și îndesat. Dar atunci va fi prea târziu pentru PNL să mai mimeze că a izolat boala și urmează un tratament.

PNL e pozitiv acum cu COSTEL-19, testul e doar o formalitate. Pe care partidul trebuie să o bifeze rapid, apoi să spere că nu ajunge la ATI. Altfel, rămâne un partid onest asimptomatic.


Distribuie articolul