Politica este un joc urat și murdar. Puterea nu este dată niciodata, trebuie luata intotdeauna

Politica este un joc urat și murdar.  Puterea nu este dată niciodata, trebuie luata intotdeauna
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Politica este un joc urat și murdar. Puterea nu este dată niciodata, trebuie luata intotdeauna

Politica este un joc murdar si urat, numai cei care il joaca un cel mai murdar fel au sansa de a castiga. Puterea nu este data niciodata, ea trebuie cucerita intotdeauna. Politicienii care vor incerca sa joace acest joc cinstit si corect, vor sfarsi aproape tot timpul de a fi pierdanti. Se spune ca daca […]

Politica este un joc murdar si urat, numai cei care il joaca un cel mai murdar fel au sansa de a castiga. Puterea nu este data niciodata, ea trebuie cucerita intotdeauna. Politicienii care vor incerca sa joace acest joc cinstit si corect, vor sfarsi aproape tot timpul de a fi pierdanti. Se spune ca daca ai vedea felul cum se prepara mancarea in multe dintre bucatariile restaurantelor, probabil nu ai mai servi masa la restaurant niciodata. Acelasi lucru este valabil si pentru politica. Probabil daca am vedea ce se afla in spatele usilor inchise, ce anume se negociaza si cum se negociaza nu am mai vota niciodata.

Dar vorba marelui Shakespeare ; „ Vina nu este in stelele noastre, Horatio, este in noi insine.”

Din punct de vedere istoric, unii dintre cei mai apreciati politicieni au fost jucatori politici murdari. Daca ne referim de exemplu la Abraham Lincoln, supranumit si „Onestul Abe”, vom observa modul in care el si agentii sai din Ilinois au mituit simpatizantii partidului republican pentru a-si asigura nominalizarea la candidatura pentru presedentia SUA. Probabil daca populatia votanta ar fi avut acces la aceste jocuri murdare de culise Lincoln nu ar fi existat ca presedinte.

Sunt un om pasionat de istorie si politica dar, nu as putea sa fac politica la varf,  deoarece nu as putea fi atat de necinstit. Din pacate a spune minciuni este una dintre conditiile prealabile pentru aceasta slujba de politician, iar cu toate ca multi politicieni intra in politica pentru „a face diferenta” , in marea lor majoritate devin rapid sedusi de putere. Politica este asociata cu acest termen de joc murdar dar este totusi un rau necesar intr-un sistem democratic, de fapt este un rau necesar in orice sistem de guvernare.

Politica romaneasca este o drama plina de culoare pe care as numi-o fara sa gresesc marele circ al tarii.


Distribuie articolul