Ponta și Tăriceanu „s-au luat”! „Mireasa” ALDE și-a depus modesta zestre la Pro România și a dispărut

Ponta și Tăriceanu „s-au luat”! „Mireasa” ALDE și-a depus modesta zestre la Pro România și a dispărut
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ponta și Tăriceanu „s-au luat”! „Mireasa” ALDE și-a depus modesta zestre la Pro România și a dispărut

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) Gata, ALDE nu mai există! Și-a dat obștescul sfârșit, fiind înghițit de Pro România. Nici nu era greu: era atât de mic… Dispariția s-a făcut sub formă de fuziune. Pro România + ALDE = Pro România Social Liberal (noua denumire). „E noul USL”, zice Tăriceanu, aprobat de Ponta. Cei […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

Gata, ALDE nu mai există! Și-a dat obștescul sfârșit, fiind înghițit de Pro România. Nici nu era greu: era atât de mic… Dispariția s-a făcut sub formă de fuziune. Pro România + ALDE = Pro România Social Liberal (noua denumire). „E noul USL”, zice Tăriceanu, aprobat de Ponta. Cei doi suspină după procentele monstruoasei coaliții din urmă cu 7-8 ani.

Delegaţii la Congresul Pro România – ALDE au votat cu o largă majoritate fuziunea celor două formaţiuni politice. Victor Ponta a fost desemnat de Congres pentru funcţia de prim-ministru, în caz că se vor mai lipi de ei ceva procente…

Tot duminică, la Congres (desfăşurat online), au fost aprobate modificările statutare aferente. Anterior congresului comun, cele două formaţiuni s-au reunit în congrese separate pentru votarea fuziunii.

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a emis aberații politicianiste: „Până pe 6 decembrie vom promova o echipă unită Pro România-ALDE. Suntem cei care nu facem blaturi nici cu PSD, nici cu PNL, cu USR nici atât. USR, din punctul meu de vedere, este cea mai distructivă forţă în acest moment. Ei sunt cea mai distructivă forţă care candidează la alegeri. Noi suntem partidul «pro», ei sunt partidul «contra». Dacă vreţi, ne putem defini aşa: există partidul «pro» şi partidul «contra», există PNL şi PSD care sunt aceeaşi ofertă pentru oameni şi avem dezastrul în care am ajuns”.

Fuziunea dintre ALDE şi Pro România reprezintă reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici, a afirmat duminică Călin Popescu-Tăriceanu, la Congresul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice.

C. A. C. P. Tăriceanu, ex-președintele defunctului ALDE: „Finalizăm astăzi fuziunea dintre cele două partide ale noastre. Trebuie să vă spun un lucru – de ce facem această fuziune? Pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi : «La vremuri noi, tot noi!». Şi ALDE, şi Pro România sunt două partide care-i încurcă şi de aceea vor să scape de noi şi să-şi pună în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge «cooperativa», pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava. În urma fuziunii, va fi format noul USL, adică partidul Pro România Social Liberal”.


Distribuie articolul