Poporul a ales, poporul nu trebuie condamnat pentru alegerea sa, el este suveran.

Poporul a ales, poporul nu trebuie condamnat pentru alegerea sa, el este suveran.
 • Acasă
 • /
 • Politică
 • /
 • Poporul a ales, poporul nu trebuie condamnat pentru alegerea sa, el este suveran.

“Miscarea Legionara, inainte de a fi o miscare politica, teoretica, financiara, economica, etc., de formule, este o SCOALA SPIRITUALA, in care daca va intra un om, la celalalt capat va trebui sa iasa un EROU. Miscarea noastra legionara are mai mult caracterul unei scoli spirituale. Ea tinde sa aprinda credinti nebanuite, ea tinde sa transforme, […]

“Miscarea Legionara, inainte de a fi o miscare politica, teoretica, financiara, economica, etc., de formule, este o SCOALA SPIRITUALA, in care daca va intra un om, la celalalt capat va trebui sa iasa un EROU. Miscarea noastra legionara are mai mult caracterul unei scoli spirituale. Ea tinde sa aprinda credinti nebanuite, ea tinde sa transforme, sa revolutioneze sufletul romanesc. La capatul acestei scoli sta o Romanie noua si invierea mult asteptata a acestui neam romanesc, scopul tuturor sfortarilor si jertfelor pe care le facem. “(Corneliu Zelea Codreanu)

Va suna cumva cunoscute aceste idei , daca urmariti discursurile fondatorului partidului AUR, vedeta acestor alegeri, veti observa multe similitudini. Incepand, de duminica 6 decembrie, Romania a inceput sa mearga pe un drum riscant. Nu este vina poporului ci vina intregii clase politice, care timp de trei decenii si-a batut joc de toate aspiratiile si doleantele romanilor. Daca trebuie sa va reamintesc,  Miscarea Legionara a intrat in Parlamentul Romaniei tot prin vot legitim, inainte de al doilea razboi mondial. Poporul atunci ca si acum, era satul de o clasa politica sfidatoare si care se credea de neclintit. Aroganta politicienilor de atunci si de acum a aruncat poporul in bratele unei miscari radical. A urmat o perioada de asasinate politice si de sfidare a tot ce insemna progresism si meritrocratie.

Totusi care este profilul alegatorui AUR. Am sa caut sa fac o speculatie, spunand ca acesta este un tanar rebel, inteligent, este profilul tanarului neglijat de societate si de clasa politica, omul care nu are “pile si relatii” pentru a promova pe scara sociala. Toti politicienii se minuneaza de scorul obtinut de acest partid in Diaspora, dar acest acest fapt pe mine nu ma mira, romanii nostri in special tinerii au luat calea bejaniei tot din motivul ca nu se mai regaseau in societate, acestia au tot sperat la intoarcerea acasa punandu-si credinta ca USR-PLUS le va rezolva problemele, dar se pare ca asteptarile lor au fost intr-un fel inselate. Ce nu a inteles USR-PLUS faptul ca majoritatea tinerilor plecati provin din mediul rural unde Biserica are un rol important in viata comunitatii, iar taranul roman este conservator din fire. Intr-un fel distantarea unor lideri ai acestui partid de biserica si anumite valori ale familiei crestine romanesti a facut diferenta.

Legiunea Arhanghelului Mihail a fost infiintata in Romania interbelica in anul 1927 de Corneliu Zelea Codreanu, un locuitor al judetului Vaslui originar din Husi. In anul 1935, legiunea si-a schimbat denumirea oficiala in partidul Totul pentru Tara.

Principiile dupa care se ghidau membrii miscarii legionare erau urmatoarele :

 •  “ Legionarul cand a intrat in Legiune, a zis: „Pentru mine nu vreau nimic.” Ci s-a intrebat: „Ce pot da, ce jertfa pot face eu pentru tara mea?”…
 • …in fata ei (a tarii), legionarul se prezinta nu cu drepturi cetatenesti, ci cu sacre datorii.
 • Un legionar nu cere. El spune: „Nu ne trebuie bani sau servicii. Dati-ne legi drepte in tara, caci cu legi drepte ne vom castiga banii si traiul prin munca noastra.”*
 • …legionarii sunt chemati de Dumnezeu, ca dupa veacuri de intuneric si asuprire, sa sune trambita invierii neamului romanesc.
 • Plin de avant si incarcat de o nebiruita credinta, pretutindeni el s-a supus de buna voie la greutati, pe care le-a invins, la adversitati pe care le-a infrant, la suferinte fizice si morale, pe care le-a suportat cu bucurie. In aceste lupte, legionarul a facut dovada unor mari devotamente sfidand orice primejdie si sfidand moartea, devotamente care ii dau dreptul la alte victorii. Toate aceste insusiri morale ale legionarilor, care fac adevarata tarie a unei organizatii si care pot fi mandria unui neam, n-au fost egalate de nimeni.
 • …o scoala legionara poate sa dea tarii acesteia un mare tip de roman, poate sa iasa din ea ceva mare, cum n-a mai fost, care sa franga in doua intreaga noastra istorie si sa puna temeliile inceputului unei alte istorii romanesti, la care acest popor are dreptul, datorita suferintelor si rabdarii lui milenare, precum si curateniei si nobletei sale sufletesti, caci este, poate, singurul popor din lume, care, in toata istoria sa n-a cunoscut pacatul robirii, incalcarii si nedreptatii altor popoare. “

Ambele partide USR-PLUS si AUR sunt partide ale tinerilor, partide de viitor, diferenta consta ca unii sunt nationalisti si radicali, iar ceilalti moderati, dar si unii si altii doresc instaurarea legii in Romania. Ce va fi vom vedea, important este ca poporul roman in intelepciunea sa a dat o palma partidelor politice, incucand ecuatia guvernarii in perspectiva unei crize economice si sociale majore care se arata la orizont.


Distribuie articolul