Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, speră ca Scoția ”să se alăture” curând Uniunii Europene ca națiune independent

Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, speră ca Scoția ”să se alăture” curând Uniunii Europene ca națiune independent
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, speră ca Scoția ”să se alăture” curând Uniunii Europene ca națiune independent

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro ) Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat sâmbătă că speră că Scoţia îşi va obţine independenţa şi că va putea “să se alăture” Uniunii Europene, subliniind că Brexit-ul s-a făcut contrar voinţei scoţienilor, care s-au opus în majoritate acestui pas la referendumul din 2016, relatează AFP și Agerpres. Premierul scoțian, […]

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro )

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat sâmbătă că speră că Scoţia îşi va obţine independenţa şi că va putea “să se alăture” Uniunii Europene, subliniind că Brexit-ul s-a făcut contrar voinţei scoţienilor, care s-au opus în majoritate acestui pas la referendumul din 2016, relatează AFP și Agerpres.

Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, speră ca Scoția ”să se alăture” curând Uniunii Europene ca națiune independentă

„Suferim acum un Brexit dur împotriva voinţei noastre, în cel mai prost moment posibil, în mijlocul unei pandemii şi al unei recesiuni economice”, a spus Nicola Sturgeon pe site-ul partidului său pro-independenţă SNP, la două zile de la ieşirea Regatului Unit din piaţa unică şi uniunea vamală.

„Europa, Scoția se va întoarce curând”, a scris pe Twitter Nicola Sturgeon.

Ea şi-a exprimat din nou determinarea de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei, după cel pierdut de tabăra sa în 2014, atunci când 55% dintre scoţieni au votat împotrivă.

Apelurile la o Scoţie independentă revin şi după modul foarte criticat în care Londra şi premierul Boris Johnson au gestionat pandemia de COVID-19.

Provocările prezentate de epidemie au fost agravate ”complet inutil” de încăpăţânarea Londrei de a refuza prelungirea negocierilor comerciale post-Brexit cu UE, provocând un ”prejudiciu evitabil” firmelor scoţiene, a denunţat Nicola Sturgeon, a cărei popularitate a crescut de la începutul pandemiei.


Distribuie articolul