Președintele Joe Biden îl asigură pe Volodimir Zelenski de sprijinul ”neclintit” al SUA pentru suveranitatea Ucrainei

Președintele Joe Biden îl asigură pe Volodimir Zelenski de sprijinul ”neclintit” al SUA pentru suveranitatea Ucrainei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Președintele Joe Biden îl asigură pe Volodimir Zelenski de sprijinul ”neclintit” al SUA pentru suveranitatea Ucrainei

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro ) Preşedintele american Joe Biden a exprimat vineri „sprijinul neclintit” al SUA pentru suveranitatea Ucrainei într-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodomir Zelenski, a comunicat Casa Albă, citată de Reuters, AFP și Agerpres. “Preşedintele Biden a afirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei […]

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro )

Preşedintele american Joe Biden a exprimat vineri „sprijinul neclintit” al SUA pentru suveranitatea Ucrainei într-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodomir Zelenski, a comunicat Casa Albă, citată de Reuters, AFP și Agerpres.

“Preşedintele Biden a afirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei care continuă în Donbas şi în Crimeea”, a declarat Casa Albă.

Ucraina acuzase joi Rusia de concentrarea a mii de militari la frontiera care separă cele două ţări şi în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014.

În aceeaşi zi, Washingtonul a avertizat Rusia împotriva oricărei tentative de “intimidare” la adresa Ucrainei, declarându-se “preocupat de recentele escaladări ale acţiunilor agresive şi provocatoare ale Rusiei în estul Ucrainei”.

„Încântat să vorbesc cu președintele SUA, Joe Bide. Ucraina preciază sprijinul Statelor Unire pe niveluri. Stăm umăr la umăr atunci când vine vorba de păstrarea democrațiilor noastre. Angajamentul meu de a transforma Ucraina, de a îmbunătăți transparența și de a aduce pacea este neclintit. Parteneriatul american este crucial pentru ucraineni”, a scris președintele Ucrainei pe contul său de Twiiter.

După un armistiţiu îndelungat în a doua jumătate a anului 2020, schimburile de focuri în estul Ucrainei s-au înmulţit începând din ianuarie. Cele două tabere îşi atribuie reciproc responsabilitatea escaladării conflictului.

În cursul convorbirii telefonice, Joe Biden şi-a reafirmat de asemenea voinţa de a „revitaliza parteneriatul strategic” între Ucraina şi SUA, asigurând că reformele aplicate de preşedintele Volodimir Zelenski împotriva corupţiei sunt “cruciale pentru aspiraţiile euroatlantice ale Ucrainei”.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că SUA nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Casa Albă în ziua în care se împlinesc 7 ani de la acest eveniment. 


Distribuie articolul