Președintele SUA Joe Biden promite că Vladimir Putin ”va plăti” pentru ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2020

Președintele SUA Joe Biden promite că Vladimir Putin ”va plăti” pentru ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2020
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Președintele SUA Joe Biden promite că Vladimir Putin ”va plăti” pentru ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2020

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro ) Președintele american, Joe Biden, a dat menționat că omologul rus, Vladimir Putin, ”va plăti” în curând pentru ingerința în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 în încercarea de a înclina balanța în favoarea contracandidatul său republican Donald Trump, informează Reuters, citat de Agerpres. ”El va plăti un preţ”, a declarat […]

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro )

Președintele american, Joe Biden, a dat menționat că omologul rus, Vladimir Putin, ”va plăti” în curând pentru ingerința în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 în încercarea de a înclina balanța în favoarea contracandidatul său republican Donald Trump, informează Reuters, citat de Agerpres.

”El va plăti un preţ”, a declarat Biden într-un interviu difuzat miercuri de ABC News. Întrebat care vor fi consecinţele, el a spus: ”Veţi vedea în scurt timp”.

În acelaşi timp, Biden a spus că ”sunt zone unde este în interesul nostru comun să lucrăm împreună”, cum ar fi reînnoirea acordului nuclear START.

”Îl cunosc relativ bine”, a spus Biden, remarcând că ”cel mai important lucru cu liderii străini, din experienţa mea, este doar să-l cunoşti pe celălalt”.

”Am avut o convorbire lungă, îl cunosc destul de bine”, a explicat preşedintele democrat, care afişează o mai mare fermitate faţă de liderul de la Kremlin decât predecesorul său Donald Trump.

”La începutul convorbirii i-am spus: <<Vă cunosc şi mă cunoaşteţi, aşa că dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, fiţi pregătit>> pentru consecinţe”, a menționat Biden, fără să precizeze dacă făcea aluzie la ingerinţe sau la alte fapte reproşate de partea americană Moscovei, în special otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, iar apoi încarcerarea acestuia, potrivit AFP.

Despre Putin, Biden a declarat că nu crede că liderul rus are suflet. Întrebat dacă crede că Putin este ”un ucigaş”, preşedintele american a răspuns laconic: ”Da, cred!”. ”Veţi vedea în curând preţul pe care îl va plăti”, a adăugat liderul SUA.

Afirmațiile sale vin în contextul în care Oficiul Directorului Informațiilor Naționale a dat marți publicității un raport de 15 pagini în care subliniază că aliații lui Trump au făcut jocul Moscovei prin amplificarea afirmațiilor împotriva lui Biden lansate în ajunul scrutinului prezidențial de personalități ucrainene care aveau legătură cu Rusia.

Raportul aduce date noi, conform cărora Putin cel puţin a aprobat, dacă nu chiar a coordonat eforturile de manipulare a scrutinului prezidenţial în favoarea lui Trump.

Conform aceluiași document, activitățile parlamentarului ucrainean Andrii Derkaș, care a avut o întrevedere cu avocatul lui Trump, în 2019, erau urmărite, dacă nu chiar coordonate, de însuși Vladimir Putin. ”Putin a supravegheat activităţile lui Andrii Derkaş. Alte înalte oficialităţi din Rusia au participat la eforturile de influenţare a alegerilor (din SUA) – printre care înalţi funcţionari din serviciile de informaţii şi de securitate naţională – care apreciem că nu ar fi acţionat fără să fi primit cel puţin acceptul tacit al lui Putin”, se menţionează în raportul serviciilor de informaţii americane.

Raportul face referire şi la un contraatac promovat de aliaţii lui Trump, potrivit căruia China se amesteca în alegerile din SUA în favoarea lui Biden, şi concluzionează că Beijingul ”nu a desfăşurat eforturi de manipulare”. ”China a căutat stabilitatea în relaţia sa cu SUA şi a considerat că niciun rezultat al alegerilor prezidenţiale nu este suficient de avantajos pentru ea pentru a risca un efect de bumerang în cazul în care ar fi fost prinsă”, se arată în raport.

Este de aşteptat ca Washingtonul să impună sancţiuni Moscovei chiar de săptămâna viitoare ca urmare a acestor acuzaţii. 


Distribuie articolul