Prima vizită externă a premierului Nicolae Ciucă: Se va întâlni la Bruxelles cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO

Prima vizită externă a premierului Nicolae Ciucă: Se va întâlni la Bruxelles cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Prima vizită externă a premierului Nicolae Ciucă: Se va întâlni la Bruxelles cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro ) Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va efectua, în perioada 20 – 21 decembrie, o vizită la Bruxelles, pentru o serie de întrevederi cu înalți oficiali ai instituțiilor europene și NATO, informează Guvernul într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. În seara zilei de luni, premierul va avea o cină de lucru cu președintele Consiliului […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro )

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va efectua, în perioada 20 – 21 decembrie, o vizită la Bruxelles, pentru o serie de întrevederi cu înalți oficiali ai instituțiilor europene și NATO, informează Guvernul într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

În seara zilei de luni, premierul va avea o cină de lucru cu președintele Consiliului European, Charles Michael.

Marți, premierul se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precum și cu alți membri ai Comisiei.

De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va avea o întrevedere, la sediul NATO, cu secretarul general al Organizației Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Aceasta este prima vizită externă a noului șef al guvernului și va reprezenta prima sa interacțiune cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene. Premierul Ciucă a mai colaborat cu secretarul general al NATO din postura de ministru al apărării.

În plan internațional, programul de guvernare al cabinetului Ciucă subliniază că politica externă a României-rezultat al abordării consensuale în plan intern – trebuie să fie coerentă, predictibilă și bazată pe trei piloni fundamentali: substanțierea rolului României în cadrul Uniunii Europene, întărirea profilului României în NATO și consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA.

Guvernul va continua demersurile pentru aderarea României la Spațiul Schengen și pentru aderarea la Zona Euro, cu luarea în considerare a evoluțiilor la nivel UE privind reforma spațiului Schengen și a consolidării Uniunii Economice și Monetare. De asemenea, Guvernul va continua demersurile de finalizare a MCV, pe baza unor progrese reale în ce privește independența și eficiența sistemului judiciar românesc, şi participarea la noul mecanism general european de evaluare privind statul de drept, aplicabil tuturor statelor membre.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, “axul” programului de guvernare este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă de 29,2 miliarde de euro, aprobat de Comisia Europeană și de Consiliul UE lunile trecute și din care România a primit deja o pre-finanțare de 1,8 miliarde de euro din partea executivului european.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta