Primarul Ciucu de la 6: „Simbolul prăduirii, statul la stat, reprezentat de «sindicatul» de la metrou, trebuie să ajungă la sfârşit“. Vineri începe demolarea chioșcurilor

Primarul Ciucu de la 6: „Simbolul prăduirii, statul la stat, reprezentat de «sindicatul» de la metrou, trebuie să ajungă la sfârşit“. Vineri începe demolarea chioșcurilor
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Primarul Ciucu de la 6: „Simbolul prăduirii, statul la stat, reprezentat de «sindicatul» de la metrou, trebuie să ajungă la sfârşit“. Vineri începe demolarea chioșcurilor

( Redacţia – Ziaristii.ro ) În timp ce, în Sectorul 2 al Bucureștiului, demolarea chioșcurilor ilegale din stațiile de metrou a început cu scandal și proteste, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că susține acțiunea și că operațiunea va începe și acolo, începând de vineri. Dărâmarea buticurilor s-a lăsat cu urlete și amenințări. Sindicaliștii baronului […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

În timp ce, în Sectorul 2 al Bucureștiului, demolarea chioșcurilor ilegale din stațiile de metrou a început cu scandal și proteste, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că susține acțiunea și că operațiunea va începe și acolo, începând de vineri.

Dărâmarea buticurilor s-a lăsat cu urlete și amenințări. Sindicaliștii baronului Ion Rădoi, susținuți de chioșcari, au fost ținuți în frâu de forțele de ordine, în timp ce lucrătorii de la ADP Sectorul 2 demontau construcțiile ilegale.

În acest timp, fostul parlamentar PSD-ist Ion Rădoi, șeful sindicatului USLM, al lucrătorilor de la metrou, amenința furios, la Realitatea TV, că primarul Radu Mihaiu (USR-PLUS), de la Sectorul 2, va fi târât prin tribunale. El a afirmat că acțiunea autorităților lasă pe drumuri 1.600 de angajați.

Ciprian Ciucu: „Felicitări ministrului Drulă pentru bărbăție”

Zbaterile nu l-au impresionat pe liberalul Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. Acesta spune, la fel ca și conducerea Metrorex și Primăria Sectorului 2, că dughenele ridicate pe spațiul public în stațiile de metrou n-au avizele legale: nici autorizație de construire, nici de funcționare.

Pe contul său de Facebook, Ciprian Ciucu a scris: “Da, mizeria tranziției, simbolul prăduiri și ilegalităților anilor ’90, statul în stat, reprezentat de «sindicate»-ul de la metrou trebuie să ajungă la sfârșit. Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor și de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spațiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6.

Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens și lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalități) să începem vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 6. Poliția Locala și ADP Sector 6 vor elibera spațiile Metrorex de acele chioșcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) și… să nu uităm de #colectiv.

Felicitări ministrului Drulă pentru bărbăție!“.

Baronul Rădoi, furios: „O să răspundă în fața legii! Avem avizul de la metrou, de la ISU, dar nu există autorizație la nivel de metrou de 42 de ani! Va răspunde pentru asta!”

În acest timp, baronul Ion Rădoi, șeful sindicatului USLM, își vărsa furia la Realitatea TV: “Omul (primarul Radu Mihaiu, de la Sectorul 2 – n. red.) în necunoștință de cauză o să răspundă în fața legii. Avem avizul de la metrou, de la ISU, dar nu există autorizație la nivel de metrou de 42 de ani. Asta e altceva. Va răspunde pentru asta! În total sunt vreo 1.600 de persoane (care își pierd locurile de muncă – n.red.). Plătesc toate taxele, 3 taxe, la societatea sindicatului e cea mai mică, depinde unde sunt amplasați. Nu știu pentru că nu eu mă ocup de asta, taxele sunt alea care le știți, pe profit, TVA, la metrou plătesc utilitățile“.

Contractul dintre firma sindicatului și Metrorex, pentru închirierea spațiilor comerciale, e expirat din 2018. Atât primăriile, cât și Metrorex spun că gheretele au fost construite ilegal, fără autorizație de construire, fără aviz ISU, fără nicio aprobare legală. Amplasarea lor obstrucționează, în multe situații, căile de evacuare, punând în primejdie viața călătorilor în caz de incendiu, spun pompierii.


Distribuie articolul