Primul test al lui Drulă, picat: firma finului baronului PSD Arsene, contract de 120 mil.€ la CNAIR

Primul test al lui Drulă, picat: firma finului baronului PSD Arsene, contract de 120 mil.€ la CNAIR
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Primul test al lui Drulă, picat: firma finului baronului PSD Arsene, contract de 120 mil.€ la CNAIR

( Miruna Moldoveanu – Newsweek ) Compania Aqua Parc din Roznov, județul Neamț, și-a adjudecat contractul pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit SEAP, arată G4 Media. Contractul în valoare de peste 120 de milioane de euro a fost încheiat pe 30 decembrie 2020, în […]

( Miruna Moldoveanu – Newsweek )

Compania Aqua Parc din Roznov, județul Neamț, și-a adjudecat contractul pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit SEAP, arată G4 Media.

Contractul în valoare de peste 120 de milioane de euro a fost încheiat pe 30 decembrie 2020, în urma unei licitații la care a participat doar firma Aqua Parc.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, care criticase procedura de licitație pe când se afla în Opoziție, a declarat pentru G4Media.ro că a cerut verificarea contractului. „Am dispus verificări în ceea ce privește acest contract. Menționez că licitația a fost finalizată și atribuirea efectuată către firma respectivă în data de 30 octombrie 2020. După aceea au avut loc doar pași procedurali pentru semnarea contractului (precum constituirea garanției de bună execuție)”, a spus ministrul Transporturilor.

Lucrările presupun lărgirea la 4 benzi pe o porțiune de 44 de kilometri, între localitatea Bâldana (Dâmbovița) și Târgoviște și modernizarea a aproape 59 de kilometri pe 2 benzi, între Târgoviște și Sinaia.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Aqua Parc din Roznov este deținută de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț.

Vlasie este judecat la Tribunalul Neamț pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Are termen pe 29 ianuarie 2021.

La rândul lui, Ionel Arsene este judecat pentru corupție la Tribunalul Bacău. Are termen pe 28 ianuarie 2021.

În august 2020, Cătălin Drulă, actualul ministru USR al Transporturilor, denunța pe Facebook ”bătaia de joc” a CNAIR de la licitația pentru modernizarea acelui drum, potrivit G4 Media.


Distribuie articolul