„PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR, încât le-a ratat” – Ghinea, replică pentru social-democraţi

„PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR, încât le-a ratat” – Ghinea, replică pentru social-democraţi
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • „PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR, încât le-a ratat” – Ghinea, replică pentru social-democraţi

( TheEpochTimes ) Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, le-a dat replica social-democraţilor şi liderului PSD Marcel Ciolacu după ce aceştia i-au cerut să „îşi ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff [unde este sediul central al PSD – n.r.] pentru aroganţa şi prostia de care a dat dovadă” pentru că nu s-ar […]

( TheEpochTimes )

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, le-a dat replica social-democraţilor şi liderului PSD Marcel Ciolacu după ce aceştia i-au cerut să „îşi ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff [unde este sediul central al PSD – n.r.] pentru aroganţa şi prostia de care a dat dovadă” pentru că nu s-ar fi consultat şi cu PSD pe tema PNRR. Într-o postare publicată marţi, pe Facebook, Ghinea aminteşte că Marcel Ciolacu a fost prezent la consultările pe tema PNRR, desfăşurate în Parlament.

“PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR încât le-a ratat. Partidul domnului Ciolacu cere dezbatere în Parlament pe PNRR cu miniştri, parlamentari, patronate, sindicate, ONG-uri şi specialişti. Au făcut şi un comunicat frumos de presă. De acord cu propunerea lor, numai că dezbaterile pe PNRR cu miniştri, parlamentari, patronate, sindicate, ong-uri şi specialişti au avut deja loc. Unul dintre aceşti participanţi a fost chiar domnul Ciolacu, cu care am discutat faţă în faţă în Comisia de Afaceri Europene, pe 22 februarie, când am prezentat în premieră, în Parlament, structura actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Sigur a fost atent, pentru că a şi pus întrebări. Iar la dezbaterile publice organizate de MIPE au participat preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii, oraşe sau comune, inclusiv de la PSD. Poate ei să-l tragă de mână pe domnul Ciolacu”, a scris ministrul Investiţiilor pe platforma de socializare.

Reamintim că, luni, social-democraţii au publicat o postare pe Facebook, în încercarea de a exploata politic faptul că proiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie refăcut, în care i-a acuzat de prostie şi aroganţă pe liderii coaliţiei de guvernare. În pus, pesediştii le-au cerut ministrului Cristian Ghinea şi partenerilor de coaliţie să îşi ceară scuze în genunchi în faţa sediului social-democraţilor.

„Înainte de a cere ceva PSD, domnul Ghinea şi toţi ‘partenerii’ din Coaliţie ar trebui să îşi ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff pentru aroganţa şi prostia de care au dat dovadă. Aţi refuzat consensul politic, dialogul public şi implicarea actorilor sociali – patronate, sindicate, societatea civilă. Aţi refuzat să faceţi un parteneriat onest cu autorităţile locale. Aţi refuzat depolitizarea şi transparenţa în alocarea fondurilor. Aţi refuzat să veniţi cu acest plan în Parlament”, au acuzat social-democraţii în postarea lor.


Distribuie articolul