PSD acuză „poliție politică” după ce procurorii i-au înhățat un primar care a mutat din pix 67 de votanți în comuna sa, înaintea alegerilor anticipate

PSD acuză „poliție politică” după ce procurorii i-au înhățat un primar care a mutat din pix 67 de votanți în comuna sa, înaintea alegerilor anticipate
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • PSD acuză „poliție politică” după ce procurorii i-au înhățat un primar care a mutat din pix 67 de votanți în comuna sa, înaintea alegerilor anticipate

( Redacţia – Ziaristii.ro ) PSD acuză “poliție politică” pentru că procurorii i-au reținut un primar și 6 funcționare prinși că pregăteau falsificarea alegerilor anticipate din comuna Cojasca, județul Dâmbovița. Edilul Victor Gheorghe (PSD), în complicitate cu angajatele primăriei, a mutat fictiv 67 de alegători în comună înaintea scrutinului programat pentru 27 iunie, ca să-și […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

PSD acuză “poliție politică” pentru că procurorii i-au reținut un primar și 6 funcționare prinși că pregăteau falsificarea alegerilor anticipate din comuna Cojasca, județul Dâmbovița. Edilul Victor Gheorghe (PSD), în complicitate cu angajatele primăriei, a mutat fictiv 67 de alegători în comună înaintea scrutinului programat pentru 27 iunie, ca să-și asigure realegerea în funcție. Acum e în arest pentru 24 de ore și Partidul se chinuie să-i salveze pielea.

Surse judiciare au relatat pentru News.ro că pe numele lui Victor Gheorghe și a 6 angajați ai primăriei din Cojasca s-au deschis dosare penale pentru abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic și fals intelectual, toate în formă continuată.

Primarul și cele 6 angajate ale primăriei au eliberat pentru 67 de indivizi vize de reședință în comună, la adrese din Cojasca, fără ca proprietarii caselor vizate să aibă habar că ar fi luat în spațiu pe cineva. Proprietarii caselor unde primarul și funcționarii făcuseră mutație pentru “noii votanți” nu doar că nu erau informați, dar nici măcar nu-i cunoșteau pe cei pe care primarul îi “repartizase” în casele lor.

Funcționarele sunt acuzate de comiterea infracțiunilor propriu-zise, iar primarul – principalul beneficiar al escrocheriei – este vizat pentru instigare la săvârșirea infracțiunilor.

Anchetatorii suspectează că în această manevră au fost implicați și funcționari de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență, scrie G4Media. Aceștia ar fi făcut actele astfel încât cei 67 de votanți ai primarului să apară cu domiciliul în Cojasca.

PSD Dâmbovița a reacționat agresiv, printr-un comunicat în care acuză intimidări, se întreabă de ce s-a făcut anchetă chiar în campania electorală și dacă nu cumva “unul dintre cei mai gospodari primari” a fost reținut pentru că joi Ludovic Orban ar urma să ajungă la Cojasca.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta