PSD cere interzicerea sloganului „O țară fără hoție”, pe motiv că „discriminează” și „incită la ură, xenofobie și intoleranță”!

PSD cere interzicerea sloganului „O țară fără hoție”, pe motiv că „discriminează” și „incită la ură, xenofobie și intoleranță”!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • PSD cere interzicerea sloganului „O țară fără hoție”, pe motiv că „discriminează” și „incită la ură, xenofobie și intoleranță”!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Incredibil, dar adevărat: PSD Dâmbovița a făcut plângere la Biroul Electoral Județean pentru a interzice sloganul “O țară fără hoție”, al USR-PLUS! Motivul PSD-iștilor este că acest mesaj „incită la ură și xenofobie”, „discriminează” și „dezavantajează toți competitorii electorali”. În mod bizar, în cererea depusă de PSD mai scrie că […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Incredibil, dar adevărat: PSD Dâmbovița a făcut plângere la Biroul Electoral Județean pentru a interzice sloganul “O țară fără hoție”, al USR-PLUS! Motivul PSD-iștilor este că acest mesaj „incită la ură și xenofobie”, „discriminează” și „dezavantajează toți competitorii electorali”.

În mod bizar, în cererea depusă de PSD mai scrie că dezideratul de a scăpa de hoți ar incita la ură și intoleranță și ar fi, pe deasupra, xenofob și discriminator!

Inițiativa a fost a organizației Dâmbovița a PSD, care a depus plângerea la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 16.

Agramat și incoerent, dezlânat și plin de fracturi logice, textul seamănă cu discursul personajelor lui Caragiale.

“Concret, în data de 9.11.2020, am constatat că reprezentanții Alianței USR-PLUS Dâmbovița au afișat în mai multe localități pe panourile special amenajate afișe cu caracter care instigă la ură, xenofobie, «O ROMÂNIE FĂRĂ HOȚIE» mesaje tipărite pe materialele de propagandă electorală care nu sunt prevăzute de Lege.

În mod concret, această Alianță electorală a folosește mesaje care dezavantajează toți competitorii electorali, prin afișele cu sloganul «O Românie fără hoție», pe care era inscripționată și sigla acestei alinate electorale (…)”.

PSD Dâmbovița cere Biroului Electoral să interzică USR-PLUS Dâmbovița „să folosească mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege” și „să constate incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015 – «În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură sau intoleranță».”

PSD Dâmbovița a depus plângere și pentru că USR-PLUS „a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul «O Românie fără hoție», pe care era inscripționată și silgla acestei alianțe electorale”.


Distribuie articolul