PSD in filmul „Comici vestiti ai ecranului”.

PSD in filmul  „Comici vestiti ai ecranului”.

„La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depasit de situatie – se joaca de-a Ciorbea si Radu Vasile cu Guvernul. Si, la fel ca atunci, indiferent ce combinatii ar face, ajungem la acelasi rezultat: doar PSD este capabil sa scoata tara din cea mai grea situatie socio-economica din ultimii 20 de ani!”, a […]

„La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depasit de situatie – se joaca de-a Ciorbea si Radu Vasile cu Guvernul. Si, la fel ca atunci, indiferent ce combinatii ar face, ajungem la acelasi rezultat: doar PSD este capabil sa scoata tara din cea mai grea situatie socio-economica din ultimii 20 de ani!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Este adevarat domnule Ciolacu, dar dvs. doriti sa va implicati nu acum, ci la primavara cand va da coltul ierbii si romanul o mai fi uitat de iarna grea prin care a trecut. Dar acum domnule Ciolacu de ce nu vreti sa luati taurul de coarne? Cine va opreste sa aratati romanilor ca va pasa de ei ?

Este adevarat PSD e un pol important in viata politica din Romania, acest partid a reusit inca din 1990 sa adune in randurile lui oameni cu varii interese si preocupari, de la doctori in stiinte si profesori universitari, la banditi si gangsteri cu moaca criminala, care s-au inhamat la jugul sau odios, cu tentacule in sistemul executiv, legislativ si juridic, transformand Romania definitiv intr-un stat esuat.

Pentru conservarea sistemului, PSD lasa impresia unui partid de factura social-democrata, la care chipurile aspira societatea noastra. Si acre acum vrea sa salveze poporul roman. Parca nu-i ajunge ca ne-a „salvat” vreme de trei decenii. Circul de comic vestit al ecranului al domnului Ciolacu este numai o facatura cu valente sportive, Ciolacu devenind „campion mondial” dupa ce adversarii lui de la PNL cad pe jos fara sa fie loviti. Eu inteleg ca ne ia de prosti, dar nu chiar intr-atat incat sa nu deosebim un politician de un sportiv de mucava.

Prin urmare, astazi avem parte de o clica care se tine cu tot dinadinsul sa ramana la putere, nu numai pentru a fura, dar si pentru a conserva sistemul pe cae l-a creat si sa se absolve de responsabilitate in fata poporului, pana la timpuri mai fericite. A mai ramas in aceasta ecuatie un singur partid care doreste altceva. Celelate doua PSD si PNL si-au sapat singuri groapa unul la propriu, cazul PNL, celalalt la figurat prin mimarea interesului fata de tara si popor si aici ma refer la PSD, dar s-ar putea ca sapatul gropii sa devin ala propriu si pentru acest partid.

Desigur, gestul presedintelui Johannis de a-l numi pe Dacian Ciolos candidat la functia de premier poate schimba datele problemei, domnul Ciolos ar fi o solutie buna pentru Romania. Este un politician, cu viziuni occidentale, are deja o experienta de premier care a fost contradictorie, dar in general benefica, cunoaste realitatile din societate si cel mai important occidentalii au incredere in el. Domnul Ciols s-a ferit cum si cat a putut de unii si de altii, incercand sa para ca un lider alternativa, cu nuante moraliste si cu aparitii senzationale in mass-media.

Si uite asa ajungem la batalia pentru Romania, intre occident si clasa politica medievala din tara. Intrebarea deschisa ramane desigur pentru PNL si Florin Citu, in ce masura sunt gata sa intre mai departe in schemele PSD, pentru ca pana la ora actuala nu au facut mare lucru pentru a demonstra ca nu se afla la cheremul acestui partid.

Votul guvernului Ciolos va fi un Rubicon, o dovada care si de ce baricada va fi, pentru ca motiveserioase, de interes national, pentru a nu-l vota nu exista. Poate doar orgoliul lui Florin Citu de  a conserva sistemul si a sluji in continuare mafia transpartinica.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta