PSD-istii se spala pe mâini de podul prăbușit în Neamț. Grindeanu: „E responsabilitatea CJ Neamț”. Arsene: „Constructorul răspunde”

PSD-istii se spala pe mâini de podul prăbușit în Neamț. Grindeanu: „E responsabilitatea CJ Neamț”. Arsene: „Constructorul răspunde”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • PSD-istii se spala pe mâini de podul prăbușit în Neamț. Grindeanu: „E responsabilitatea CJ Neamț”. Arsene: „Constructorul răspunde”

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 ) Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a pasat responsabilitatea pentru podul prabusit in judetul Neamt asupra CJ Neamt, care este condus tot de un PSD-ist, Ionel Arsene. La randul sau, Arsene a dat vina pe constructor. „Am inteles ca este o ancheta in desfasurare si e foarte bine […]

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 )

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a pasat responsabilitatea pentru podul prabusit in judetul Neamt asupra CJ Neamt, care este condus tot de un PSD-ist, Ionel Arsene. La randul sau, Arsene a dat vina pe constructor.

„Am inteles ca este o ancheta in desfasurare si e foarte bine ca se intampla aceasta ancheta. Stiu ca acest pod este la Consiliul Judetean Neamt si ca aceasta ancheta este in desfasurare si haideti sa vedem concluziile. E clar ca lucrurile nu au mers cum trebuie acolo. Nu e responsabilitatea Ministerului Transporturilor, acest pod este in administrarea Consiliului Judetean. Ministerul Transporturilor raspunde de drumurile nationale, nu e la noi acesta lucrare”, a declarat Grindeanu, joi, la Antena 3.

Presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, a dat insa vina pe constructor.

Presedintele USR, Catalin Drula, a prezentat joi culisele „renovarii” podului din judetul Neamt care s-a prabusit dupa doar sase luni de la renovare. „Constructorul este asocierea AQUA PARK si MAVGO HOLDING, firme apropiate de Arsene”, a subliniat Drula.

„Podul de la Lutca s-a prabusit. Fusese reparat acum 6 luni. Maestru de ceremonii, Ionel Arsene, baron de Neamt, care declara acum cateva luni: “pot afirma ca inca 50 de ani, la Lutca, peste raul Siret, se va circula in conditii de siguranta datorita unei investitii derulate de catre Consiliul Judetean Neamt”. Prin PNDL.

Constructorul este asocierea AQUA PARK si MAVGO HOLDING, firme apropiate de Arsene. Cand am venit la minister, am anulat licitatia pentru dublarea DN71 Baldana-Targoviste pe care o castigase AQUA PARK si nu reusea sa depuna garantia. Am lansat in schimb proiectul unui drum rapid modern prin afara satelor: drumul expres Bucuresti-Targoviste.

Mare suparare, mare, la PSD, pierdusera ciracii lui Arsene contractul.

A venit Grindeanu la minister. Prioritatea sa, in primele zile de mandat? Relansarea dublarii pe DN71, trebuia servit baronul de Neamt. Cine a depus oferta? MAVGO HOLDING. Baietii nu se lasa pana nu intra la cascaval.

Intre timp, Arsene a fost condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in prima instanta. Poate ati crede ca a fost demis din functie, ca nu mai conduce PSD Neamt? Gresit. Declaratie Marcel Ciolacu din 6 aprilie: ‘Am avut o discutie cu domnul Arsene, ca doi colegi, ca doi camarazi. […] astept o decizie politica a domnului Arsene.’

Doua luni mai tarziu pentru ca Marcel se teme de Ionel, decizia politica n-a venit, dar a cazut podul.

Asta e socialismul cu epoleti, o camaraderie a hotiei si a distrugerii. Camaraderia PSD-PNL sub El Patron Iohannis care asigura linistea lor.

Numai USR se lupta cu ei pe bune si o vom face indiferent de piedici. Suntem aici, in picioare, nu plecam. Pentru voi”, a transmis Drula, pe Facebook.

Ce spunea baronul PSD Ionel Arsene la inaugurarea podului

„Dupa efectuarea testului, concluzia este ca sub aceasta incarcare extraordinara, care in nici un caz nu se va intalni in practica, podul si structura consolidata in ansamblu prin folosirea fibrelor de carbon si a materialelor speciale au avut un comportament normal si acest obiectiv reabilitat de catre Consiliul Judetean Neamt va putea fi folosit in conditii de siguranta.

In perioada urmatoare continua realizarea lucrarilor ce constau in definitivarea parapetului de protectie, finisajul elementelor structurale, montajul parapetului directional, a rosturilor de dilatatie si efectuarea marcajelor rutiere si a elementelor de siguranta rutiera.

Podul de la Lutca face legatura intre Roman – Sagna (Lutca) – Bira si este unul dintre cele mai mari poduri hobate din tara. Mi-am dorit foarte mult sa realizam acest proiect de modernizare din multele cu care punem la punct infrastructura rutiera nemteana!

Anul trecut podul a intrat in reparatii capitale, pentru ca nu a fost modernizat niciodata de cand a fost construit, adica de mai bine de 50 de ani, si nu mai prezenta siguranta in exploatare. Acum, ca avem si rezultatul testului unei verificari de forta, pot afirma ca inca 50 de ani, la Lutca, peste raul Siret, se va circula in conditii de siguranta datorita unei investitii derulate de catre Consiliul Judetean Neamt”, declara Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt, in urma cu sase luni.


Distribuie articolul