PSD-ul ia caimacul de la Prefectura Vaslui! Bătălia pentru funcția de prefect se dă între Gologan și Aurel Căciulă!

PSD-ul ia caimacul de la Prefectura Vaslui! Bătălia pentru funcția de prefect se dă între Gologan și Aurel Căciulă!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • PSD-ul ia caimacul de la Prefectura Vaslui! Bătălia pentru funcția de prefect se dă între Gologan și Aurel Căciulă!

( Vremea Nouă ) SURPRIZĂ… Vestea că PSD-ul la Vaslui va pune atât prefectul, cât și cei doi subprefecți a produs o undă de șoc în instituția unde liberalii erau stăpâni în ultima perioadă! Dar informațiile de ultimă oră, spun că totuși, și liberalii vor avea un post de subprefect. Totul s-a tranșat în ședința […]

( Vremea Nouă )

SURPRIZĂ… Vestea că PSD-ul la Vaslui va pune atât prefectul, cât și cei doi subprefecți a produs o undă de șoc în instituția unde liberalii erau stăpâni în ultima perioadă! Dar informațiile de ultimă oră, spun că totuși, și liberalii vor avea un post de subprefect. Totul s-a tranșat în ședința de coaliție, unde s-a stabilit clar algoritmul după care se împart aceste funcții. Printre favoriții la funcția de prefect de la Vaslui se află tehnocratul Mircea Gologan, agreat atât de PSD, cât și de PNL, dar, din organizațiile social-democrațiilor e posibil să se facă presiuni pentru două alte noi nume, cum ar fi Aurel Căciulă, fost deputat PSD, sau Gabriela Plăcintă, fosta inspectoare șefă de la ISJ Vaslui. Ca subprefecți ar mai intra în calcul nume precum Daniel Neacșu, fost viceprimar de Vaslui, Dorin Apostol, fost viceprimar de Bârlad, dar și Liliana Catargiu, actualul city-manager și mâna dreaptă a primarului Ioan Ciupilan, de la Huși. În câteva zile se va ști cine va fi noul prefect și cei doi subprefecți, iar dacă unele surse din PSD îl dau ca sigur pe Mircea Gologan, noi nu credem în acest scenariu, întrucât sunt presiuni mari pentru promovarea lui Aurel Căciulă, de exemplu. Mulți pesediști nu văd cu ochi buni o eventuală reînscăunare a lui Gologan ca prefect, după ce acesta, în ultima perioadă, s-a dat mai mult liberal, decat tehnocrat. Dacă Mircea Gologan rămâne prefect cu susținerea PSD-ului, atunci subprefectul PNL va fi Onofrei Garincea. Dar cel mai plauzibil scenariu va fi cel în care Mircea Gologan va rămâne în funcția de subprefect și atunci arhitectura conducerii va fi următoarea: PSD va avea post de prefect, PNL-ul postul de subprefect și un post de subprefect va fi ocupat de un tehnocrat. Prefectura Vaslui mai are o funcție râvnită de cei care își împart puterea, cea de secretar general. Această funcție este impusă de noul Cod Administrativ și la negocieri, în județul Vaslui, ea revine PNL-ului. Funcție este atipică pentru că se impun condiții stricte, candidatul trebuie să fie de profesie jurist și să aibă cinci ani vechime.

Negocierile în coaliție cu privire la împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect au produs pentru județul Vaslui o mega-surpriză! PSD-ul va prelua o parte din funcții, una de prefect și una de subprefect, stabilite în cadrul coaliției de guvernământ. Partidul care deține conducerea Consiliului Județean va prelua și funcțiile de prefect, respectiv una de subprefect. Cum la Vaslui Mitică Buzatu l-a bătut doar la 3800 de voturi pe Marius Arcăleanu (PNL) înseamnă că Prefectura județului se colora în roșu, taman în Guvernul liberalului Ciucă. Deși se știa de ceva timp că postul de prefect este luat de PSD, avansându-se aici câteva variante, cum ar fi fostul viceprimar al Vasluiului, Daniel Neacșu sau chiar actualul subprefect, Mircea Gologan (care a mai deținut funcția de prefect în timpul guvernelor pesediste, n.r.), iată că acum aceștia mai trebuie să propună și un subprefect, iar acest lucru i-a luat ușor pe nepregătite pe toți liderii organizațiilor importante din PSD. De exemplu, Bârladul ar susține pentru posturile cheie din Prefectură două nume: Gabriela Plăcintă, fosta șefă a ISJ-ului, dar și pe Dorin Apostol, fost viceprimar. De la Huși, Ciupilan ar putea să o susțină pe Liliana Catargiu, actualul city-manager, dar să nu uităm de Aurel Căciulă, fostul deputat și apropiat la lui Dumitru Buzatu, care a rămas în afara horei politice, după ce a candidat la parlamentare, dar nu a prins un loc câștigător.


Distribuie articolul