PSD-ul la final de drum

PSD-ul  la final de drum

 Procesul de pesedizare a Judetului  Vaslui dupa alegerile din 27 septembrie nu s-a terminat din pacate, dar isi traieste finalul de drum. Pesedistii arunca toata vina pe liberali si useristi aliati cu cei de la PLUS. E mai simplu sa-i acuzi pe acestia , ca vor sa distruga judetul, decat sa spui adevarul despre pagubele […]

 Procesul de pesedizare a Judetului  Vaslui dupa alegerile din 27 septembrie nu s-a terminat din pacate, dar isi traieste finalul de drum. Pesedistii arunca toata vina pe liberali si useristi aliati cu cei de la PLUS. E mai simplu sa-i acuzi pe acestia , ca vor sa distruga judetul, decat sa spui adevarul despre pagubele create de ei, cei care au condus si din nefericire ne vor mai reprezenta, este adevarat nai firav, inca 4 ani. Deoarece riscul ca vasluienii, indiferent de pozitia sociala sau de pregatire, sa se alieze cu cei care vor schimbarea este foarte mare, liderii PSD din Vaslui incearca sa-i impinge pe unii impotriva celorlalti. Atata timp cat multi vasluieni se vor teme mai tare de schimbare decat de Buzatu si psd-istii lui de la putere acestia vor putea sa fure in liniste.

PSD-ul a ramas prezent in judet in special in mediul rural iar aici primarii psd-isti conduc dupa propriile reguli fara a tine cont in mare de dorintele oamenilor. Anume aceasta populatie traieste dupa regulile si dorintele primarilor, reguli care sunt asemanatoare in mare parte cu timpurile din Evul Mediu. Multe localitati din judet traiesc la limita existentei, acolo unde PSD-ul si-a impus dominatia. Aceasta lume a psd-istilor nu a mai reusit sa se impuna in Barlad si mai nou in Vaslui sau Negresti, iar suprematia poporului a castigat natural prin protestele sincere exprimate la vot a locuitorilor.

Timp de 30 de ani, judetul a fost condus in mod autoritar de psd-istii lui Buzatu si “succesele” lor sunt demne de cartile de istorie, pagubele economice si demografice, create de ei, sunt similare cu pagubele unui razboi catastrofal. Toate bunurile judetului si zeci de fabrici au fost falimentate, privatizate pe nimic sau vandute la fier vechi. Deoarece jefuirea banului public a fost unica preocupare a psd-istilor. Ce castiga vasluienii din validarea PSD-ului pe 27 septembrie prin vot? Este clar ce castiga cei ce promoveaza acest partid si ideologia sa sub forma actuala, ei isi castiga dreptul de a fura, minti si manipula in continuare.

Discutiile despre formarea unei aliante anti-PSD dintre PNL si USRPLUS trebuie sa demareze. Aceste partide trebuie sa gaseasca solutii rapide si urgente pentru mai multe probleme vechi si dureroase. Minciuna psd-ista despre interesele cetatenesti comune care ignora dreptul vasluienilor la un trai mai bun si la progres, nu face decat sa adanceasca si mai mult prapastia in societate.

Daca nu va exista o alianta sincera si viabila dintre fortele politice care se opun PSD-ului, mai ramane varianta unei strutocamile PSD-PNL care este departe de asteptarile vasluienilor care inteleg mersul istoriei, sau varianta manipularii concetatenilor nostri mai putin luminati si care au nevoie de Buzatu si PSD pentru a intelege de unde rasare soarele.


Distribuie articolul