Puci în PSD: repudiat, baronul Oprișan s-a pus singur în fruntea listei pentru Senat și l-a dat afară pe omul numit de Ciolacu șef la Vrancea!

Puci în PSD: repudiat, baronul Oprișan s-a pus singur în fruntea listei pentru Senat și l-a dat afară pe omul numit de Ciolacu șef la Vrancea!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Puci în PSD: repudiat, baronul Oprișan s-a pus singur în fruntea listei pentru Senat și l-a dat afară pe omul numit de Ciolacu șef la Vrancea!

(Redacţia-Ziaristii.ro) miercuri, 21 octombrie 2020 Spectacol total în PSD, unde repudiatul baron de Vrancea, Marian Oprișan, a făcut marți un puci tragicomic: l-a dat afară pe omul lui Ciolacu pus șef al filialei din județ și s-au autopropulsat în fruntea listei candidaților pentru Senat! A fost o încordare a mușchilor între conducerea “de la centru” […]

(Redacţia-Ziaristii.ro)

miercuri, 21 octombrie 2020

Spectacol total în PSD, unde repudiatul baron de Vrancea, Marian Oprișan, a făcut marți un puci tragicomic: l-a dat afară pe omul lui Ciolacu pus șef al filialei din județ și s-au autopropulsat în fruntea listei candidaților pentru Senat!

A fost o încordare a mușchilor între conducerea “de la centru” și feudalul “din teritoriu”, iar prima rundă a fost câștigată clar de acesta din urmă.

Oprișan a arătat cât este de puternic, în continuare, în filiala PSD Vrancea: deși nu mai este șeful partidului în județ, a convocat o ședință la care a schimbat lista de candidați dictată de la centru de Ciolacu și s-a pus pe loc eligibil la Senat. Mai mult, el a făcut și o mică lovitură de palat, cei veniți la ședința convocată de “simplul membru” Oprișan votând în unanimitatea schimbarea lui Angel Tîlvăr, pus șef de Ciolacu, cu o altă persoană, Vasile Carnariu.

 Situația de la Vrancea arată cât se poate de clar care este, de fapt, raportul de forțe între conducerea centrală a PSD și atotputernicii feudali care în ultimii 20-30 de ani au devenit necontrolabili, niște mici satrapi locali deasupra oricărei autorități. Situația de la Vrancea s-ar putea repeta oricând în numeroase alte județe, dacă s-ar dori schimbarea lor: cu Buzatu la Vaslui, cu Arsene la Neamț, cu Stănescu la Olt, cu Bădălău la Giurgiu. La Teleorman, Dragnea e atât de puternic, încât continuă să conducă filiala PSD din județ chiar și din pușcărie.

Cazul Vrancea este tragicomic, de fapt.

După 27 septembrie, profitând de eșecul PSD la alegerile locale, Marcel Ciolacu a considerat că e momentul să-i taie puterea baronului Oprișan. L-a schimbat din funcția de președinte al organizației Vrancea, punându-l interimar pe Anghel Tîlvăr. Ciolacu i-a comunicat lui Oprișan că PSD va câștiga alegerile pentru Parlament în județ fără el.

Numai că autoritatea lui Ciolacu în PSD Vrancea nu se compară cu cea a lui Oprișan. Marți seara, într-un comunicat, organizația locală a partidului a anunțat că și-a desemnat candidații la alegerile din 6 decembrie, iar Marian Oprișan – surpriză! – a fost “propus în unanimitate” să deschidă lista pentru Senat!

Sfidător, comunicatul informează că “listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele Marcel Ciolacu”.

Oprișan a schimbat, în aceeași ședință, toată conducerea filialei PSD: pe președintele interimar Angel Tîlvăr l-a înlocuit cu Vasile Carnariu, pe secretarul general Dragoș Bârlădeanu l-a înlocuit cu Constantin Guguianu.


Distribuie articolul