Pușcăriașul Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

Pușcăriașul Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Pușcăriașul Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro ) Euro-coruptul Adrian Severin (condamnat pentru luare de mită ca europarlamentar) a trimis o „scrisoare deschisă” la Moscova, cu doi destinatari: președintele Vladimir Putin și ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Redactată duminică, 2 mai, scrisoarea a fost publicată trei zile mai târziu. Severin nu se prezintă ca infractor […]

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro )

Euro-coruptul Adrian Severin (condamnat pentru luare de mită ca europarlamentar) a trimis o „scrisoare deschisă” la Moscova, cu doi destinatari: președintele Vladimir Putin și ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Redactată duminică, 2 mai, scrisoarea a fost publicată trei zile mai târziu.

Severin nu se prezintă ca infractor de drept comun, ci ca „ex-ministru al Afacerilor Externe” și, foarte important, „doctor”!

Fostul europarlamentar PSD se gudură pe lângă Putin, așa cum activiștii anilor ’40-’50 îngenuncheau în fața tabloului lui Stalin.

Adrian Severin îi „pârăște” la Putin pe conducătorii de azi ai României și îl asigură pe satrapul de la Kremlin că „politica mimetică și conformistă a actualului Guvern este efemeră”. „gesturile necugetate și declarațiile provocatoare ale Guvernului român”.

„Nu trebuie confundată națiunea română cu conducerea ei vremelnică”, scrie Severin, dezamăgit de faptul că „România acceptă să fie deocamdată ventrilocul politicilor rusofobe ale unor puteri terțe”.

Conducerea României „acționează sub impulsul unor ordine externe, fără nici cea mai mică legătură cu interesul nostru național. Asemenea ordine, obedient executate, sunt uneori venite de la grupări oculte supra-naționale, interesate să impună o ordine globală oligarhică, alteori de la rivalii sistemici ai Rusiei (…)”, se poziționează Severin de partea Rusiei și împotriva Occidentului. Un Occident „care nu a oferit României altceva decât îndoielnicul privilegiu de a-i fi piață de desfacere și port-avion terestru”. Minciuni peste minciuni.

Lingușirea Moscovei se întețește:

  • „Ca și Rusia, România are nevoie de reabilitarea dreptului internațional, astfel încât forța dreptului să se impună în fața dreptului forței”. În realitate, Rusia e marele agresor din regiune, ținând sub ocupație teritorii din Ucraina, Georgia și Republica Moldova.
  • „România nu se teme de o Rusie puternică. O Rusie suficient de puternică este calmă”. Am văzut, mai ales după 1945.
  • „Din păcate, în mentalul colectiv românesc sunt mai prezente tezaurul, Basarabia, Pactul Ribbentrop-Molotov și sovietizarea forțată, decât sprijinul pentru unirea principatelor române, atribuirea Dobrogei, restituirea Transilvaniei de nord sau refuzul dezmembrării României la finele Războiului Rece”. Mult bine ne-a făcut nouă Rusia, în viziunea lui Severin! Dar noi, nerecunoscători…

Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta