Putin întocmește lista neagră cu „statele neprietenoase”. Care sunt acestea

Putin întocmește lista neagră cu „statele neprietenoase”. Care sunt acestea
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Putin întocmește lista neagră cu „statele neprietenoase”. Care sunt acestea

( Adina Mutăr – Newsweek ) Kremlinul va publica în curând o listă a „statelor neprietenoase” în conformitate cu decretul prezidențial semnat la 23 aprilie, potrivit Izvestia. Se pare că zece țări sunt cuprinse pe „lista neagră”, inclusiv SUA, Regatul Unit, Polonia, Republica Cehă, Canada și balticele. Se pare că zece țări sunt cuprinse pe […]

( Adina Mutăr – Newsweek )

Kremlinul va publica în curând o listă a „statelor neprietenoase” în conformitate cu decretul prezidențial semnat la 23 aprilie, potrivit Izvestia. Se pare că zece țări sunt cuprinse pe „lista neagră”, inclusiv SUA, Regatul Unit, Polonia, Republica Cehă, Canada și balticele.

Se pare că zece țări sunt cuprinse pe „lista neagră”, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Polonia, Republica Cehă, Canada și Statele Baltice.

Conform decretului, misiunile diplomatice ale acestor state nu vor putea angaja personal rus.

Parlamentul rus a declarat pentru Izvestia că noua listă neagră nu va surprinde, întrucât toate țările incluse desfășoară o politică antirusă de ceva vreme.

Obiectivul listei este să prevină acțiuni antiruse

O sursă bine informată din Guvern a adăugat pe listă Ucraina și Australia.

„Lista nu a fost încă finalizată, este în curs de desfășurare. Nimeni nu va marca pe cineva ca neprietenos dacă nu a făcut nimic. Modul în care vor funcționa măsurile contra acestor state este, de asemenea, în curs de discuție. Este posibil să existe o interdicție totală de angajare a cetățenilor ruși la acele misiuni diplomatice. Acest lucru nu se face pentru a tensiona relațiile, ci pentru a preveni alte acțiuni antiruse”, a spus sursa pentru Izvestia.

Comitetul Consiliului pentru Politica Socială al Federației Ruse a subliniat că la elaborarea listei vor fi luate în considerare istoria relațiilor bilaterale și capacitatea de a reacționa în mod adecvat la dificultățile emergente.

„Atitudinea moderată, bunăvoința și căutarea unor soluții de compromis față de problemele dificile vor fi luate în considerare, desigur, de Rusia. Nu vor exista pași neîntemeiați. Cred că Republica Cehă și alte state care au expulzat diplomații noștri fără motiv, doar pentru a-și susține vecinii, va fi inclus pe listă”, a declarat pentru Izvestia primul șef adjunct al Comitetului Consiliului pentru Politici Sociale al Federației Ruse, Valeri Riazanski.

Pe „lista neprietenilor” vor fi și state din sud-estul Europei

Este puțin probabil ca „lista neprietenilor” să fie foarte mare, cu toate acestea, SUA, Statele Baltice și Republica Cehă vor ajunge pe listă, a spus și parlamentarul rus Oleg Șein.

„Majoritatea statelor din Europa de Vest, și anume Germania și Franța, au puncte de vedere diferite de Rusia în anumite chestiuni, totuși sunt considerate ca „parteneri condiționați”, care depind de Washington în sfera politicii, economiei și în sfera militară, independenți într-o mică măsură, cât să poată negocia. Despre statele est-europene se poate spune că nu posedă această independență, aflându-se azi într-o fază de „agresiune sporită” împotriva Rusiei. Vom face diferența între acestea”, a declarat deputatul pentru Izvestia.

Potrivit acestuia, lista nu va afecta piața rusească, însă va afecta munca în consulate și în ambasade.


Distribuie articolul