Putin se plânge că Occidentul vrea „dezintegrarea” Rusiei pentru că e prea mare. „Încercuirea noastră e însă o sarcină dificilă”

Putin se plânge că Occidentul vrea „dezintegrarea” Rusiei pentru că e prea mare. „Încercuirea noastră e însă o sarcină dificilă”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Putin se plânge că Occidentul vrea „dezintegrarea” Rusiei pentru că e prea mare. „Încercuirea noastră e însă o sarcină dificilă”

( Tudor Curtifan  – Defense Romania ) Vladimir Putin a susținut tradiționala conferință de presă de la finalul anului. În cadrul lungii discuții pe care a purtat-o cu jurnaliștii, președintele Federației Ruse a lansat un nou atac la adresa Vestului. Vladimir Putin a denunțat tentative ale Occidentului de a încercui Federația Rusă, tentative pe care […]

( Tudor Curtifan  – Defense Romania )

Vladimir Putin a susținut tradiționala conferință de presă de la finalul anului. În cadrul lungii discuții pe care a purtat-o cu jurnaliștii, președintele Federației Ruse a lansat un nou atac la adresa Vestului.

Vladimir Putin a denunțat tentative ale Occidentului de a încercui Federația Rusă, tentative pe care le consideră „o sarcină dificilă”, deși admite că tot mai multe baze militare apar în jurul teritoriului rus.

Tot în cadrul aceleiași conferințe Vladimir Putin a precizat că Occidentul crede în continuare, chiar și după prăbușirea URSS-ului, că Federația Rusă e încă prea mare.

„Sunt baze militare în jur (n.a. în jurul Rusiei), este adevărat. Noi sisteme de arme sunt de asemenea desfășurate în est, în sud, în nord, cât și pe mare. Și cu atât mai mult în vest. Însă încercuirea unui teritoriu precum al nostru este o sarcină dificilă, deși capabilitățile moderne, probabil ar trebui să ne facă să ne gândim la asta”, a precizat Putin, în cadrul conferinței sale anuale, citat de agenția de presă Tass.

Precizăm că narativul acesta a fost avansat și de Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, care a declarat anterior că Statele Unite au încercuit Federația Rusă prin baze militare și „creează isterie în apropierea granițelor ruse”.

Putin: Pentru Occident Federația Rusă e încă prea mare. Se încearcă o „dezintegrare suplimentară” după prăbușirea URSS

Tot în cadrul aceleiași conferințe, Vladimir Putin s-a plâns că Occidentul consideră Federația Rusă mult prea mare, asta în pofida faptului că URSS s-a prăbușit în 1991.

Putin a amintit că după prăbușirea URSS, s-au format state separate. „Cu toate acestea există impresia că acest lucru nu e suficient pentru partenerii noștri (n..a – Occident). Asta deoarece țările europene s-au transformat și ele în state mici. Nu în mari imperii cu state cu 60-80 de milioane de locuitori. Chiar și după prăbușirea URSS, când Rusia mai are doar 146 de milioane de cetățeni, ei consideră că este prea mult. E o presiune constantă care poate fi explicată prin asta”, a mai adăugat Vladimir Putin, citat tot de Tass.

Liderul rus a conchis precizând că URSS, înainte de prăbușire, a făcut tot ce se poate pentru a construi relații normale cu Occidentul, care ar trebui să trateze Rusia ca pe un potențial aliat și să faciliteze consolidarea ei în loc să încerce o „dezintegrare suplimentară”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta