Rares Bogdan confirma ca PSD si PNL s-au certat si pe prefecti: „Sunt doua variante, nu am ajuns la concluzie”

Rares Bogdan confirma ca PSD si PNL s-au certat si pe prefecti: „Sunt doua variante, nu am ajuns la concluzie”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Rares Bogdan confirma ca PSD si PNL s-au certat si pe prefecti: „Sunt doua variante, nu am ajuns la concluzie”

( AK-24 – politica ) Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, marti seara, ca in ceea ce priveste impartirea functiilor de prefect exista doua variante de lucru in coalitia de guvernare, aratand ca inca nu s-a ajuns la o concluzie. „Am discutat o prima schema, sunt doua variante de lucru pe prefecti, respectiv aici inca […]

( AK-24 – politica )

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, marti seara, ca in ceea ce priveste impartirea functiilor de prefect exista doua variante de lucru in coalitia de guvernare, aratand ca inca nu s-a ajuns la o concluzie.

„Am discutat o prima schema, sunt doua variante de lucru pe prefecti, respectiv aici inca nu am ajuns la o concluzie, daca vom merge pe ideea ca, acolo unde exista presedinti de consilii judetene, celalalt partid sa dea prefectul. Noi avem 17 presedinti de consilii judetene, majoritatea grupati in Transilvania, Bucovina, Banat si doua judete pe Dunare, plus Constanta. Cei din PSD au 21 de prefecti, restul fiind UDMR, acestia sunt in Moldova si sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia si am discutat daca vom merge pe cele doua variante cu simulari, nu s-a ajuns la o concluzie”, a afirmat Rares Bogdan, dupa sedinta coalitiei de guvernare.

El a aratat ca discutiile din coalitie au vizat bugetul pe anul viitor.

„Dar foarte mult discutii pe bani, pentru a vedea de unde vom obtine… Pe masurile initiale erau 26 de miliarde necesar pentru anul viitor, pe cele acceptate sunt 13,4 miliarde, urmeaza ca Adrian Caciu sa gaseasca formula pentru a acoperi acesti bani. Initial, pe prima formula cu crestere de 7% era undeva la 8 miliarde, deci trebuie gasita aceasta diferenta, dar se va gasi din incasari. Am discutat de radarul marfurilor, de modalitatea in care la vama vom reusi sa se fiscalizeze absolut tot la intrarea in tara, am discutat despre partea de investitii, prioritizarea pe investitiile din infrastructura, am discutat despre cum reusim fata de cele 400 de milioane prinse in PNRR si 250 de milioane pe POIM 1, POIM-ul vechi si inca 250 pe POIM-ul nou, sa crestem numarul retelelor, finantarea pe retelele de gaz. (…) Am discutat de chestiuni care tin de impozitare. Sigur, nu vom creste niciun impozit, nu vom creste nicio taxa, dar vom sta de vorba inclusiv pe subiectul legat de IMM-uri”, a mai declarat Rares Bogdan.

Liberalul a precizat ca luni s-a discutat despre taxa de solidaritate.

„Ieri am discutat despre acest lucru, astazi nu s-a mai discutat absolut nimic, urmeaza sa discutam… Probabil vom relua discutiile. Noi avem un Birou Permanent National convocat pentru a sta de vorba cu colegii nostri pe modalitatea pe care sa mergem in desemnarea prefectilor. De asemenea, avem doua organizatii care din cauza plecarilor au ramas fara conducere si avem conduceri interimare care trebuie trecute prin BPN si vom discuta legat de abordarile pe chestiunile importante pentru noi, legate de investitii, ajutorul pentru HORECA, miliardul care trebuie sa ajunga pana la sfarsitul anului catre societatile din HORECA pe diferenta de cifra de afaceri”, a mai spus liderul PNL.

Rares Bogdan a fost intrebat daca in discutiile despre taxa de solidaritate se vor lua in calcul nemultumirile companiilor.

„Nu s-a discutat astazi absolut nimic. Noi nu luam decizii fara sa discutam cu actorii sociali, cu actorii economici, e absolut normal sa stam de vorba cu camerele de comert, in primul rand, cu Camera de Comert a Romaniei, dar si cu AmCham si celelalte camere, cu asociatiile, cu federatiile din domeniu, pentru ca eu cred si cu totii credem ca sansa Romaniei este sa avem un capital romanesc extrem de puternic, care sa fie sprijinit, ajutat mai ales in perioada aceasta”, a afirmat Rares Bogdan.

O noua sedinta a coalitiei ar urma sa aiba loc miercuri.


Distribuie articolul