Război în PNL, după ce Orban a spus că a fost părăsit la negocierile pentru ministere. Cîțu: Nu cred că a zis așa ceva, ar însemna că ar fi mințit/ Orban: Nu polemizez cu colegii prin presă

Război în PNL, după ce Orban a spus că a fost părăsit la negocierile pentru ministere. Cîțu: Nu cred că a zis așa ceva, ar însemna că ar fi mințit/ Orban: Nu polemizez cu colegii prin presă
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Război în PNL, după ce Orban a spus că a fost părăsit la negocierile pentru ministere. Cîțu: Nu cred că a zis așa ceva, ar însemna că ar fi mințit/ Orban: Nu polemizez cu colegii prin presă

( Andreea Pavel – G4Media.ro ) În timpul vizitei din Sibiu de sâmbătă, premierul Florin Cîțu a contrazis declarațiile lui Ludovic Orban despre negocierile pentru ministere, când acesta ar fi fost părăsit de lideri importanți din PNL, spunând că dacă președintele liberalilor a făcut aceste declarații ”înseamnă că ar fi mințit”. Florin Cîțu a mai […]

( Andreea Pavel – G4Media.ro )

În timpul vizitei din Sibiu de sâmbătă, premierul Florin Cîțu a contrazis declarațiile lui Ludovic Orban despre negocierile pentru ministere, când acesta ar fi fost părăsit de lideri importanți din PNL, spunând că dacă președintele liberalilor a făcut aceste declarații ”înseamnă că ar fi mințit”.

Florin Cîțu a mai spus că la împărțirea ministerelor cu USRPLUS și UDMR nu au participat decât liderii de partide și nici măcar premierul nu a luat parte la împărțirea propriu-zisă, ci doar la negocieri, fapt care a fost contrazis ulterior de Orban.

Reporter: Domnule premier, şi pentru doamna ministru Turcan, aş avea şi eu o întrebare: domnul Orban a declarat recent că vinovat de împărțirea deficitară pentru PNL a ministerelor între partenerii de coaliție sunt unii dintre susținătorii dumneavoastră. Aveți vreun comentariu legat de această afirmație, şi poate şi doamna Turcan?

Florin Cîțu: Nu are cum să fie o declarație a domnului Ludovic Orban, pentru că nu este adevărată. La împărțirea ministerelor, am fost la negocieri, au participat doar președinții partidelor, nici măcar premierul desemnat nu a participat la împărțirea acestor ministere. Deci, eu nu cred că a făcut aceste declarații că ar însemna că ar fi mințit. Deci nu cred că este adevărat.

Reporter: A spus că a fost părăsit de echipa de negociere.

Florin Cîțu: Eu tocmai v-am spus că nu avea cum, la negocieri, la momentul respectiv, când au fost împărțite ministerele, au participat doar președinții de partid, nici măcar premierul desemnat. Eram acolo cu toții. Deci nu, eu nu cred că e o declarație făcută, pentru că nu poate să fie adevărată.

Reporter: Este o declarație la Botoșani.

Florin Cîțu: Îmi pare rău, atunci!

În replică, Ludovic Orban a spus, de asemenea, că nu crede că premierul a făcut aceste afirmații, mai ales că acesta ar fi participat la negocieri și cunoaște situația. Orban a mai fi spus că liberalii au fost nevoiți să completeze echipa de negocieri cu Iulian Dumitrescu și Dan Motreanu:

  • “Nu cred că a spus aşa ceva premierul. Premierul a rămas cu mine la negocieri. De altfel a trebuit să invităm alţi colegi, pe Iulian Dumitrescu, pe Dan Motreanu, ca să completeze echipa. E o istorie. Nu polemizez cu colegii mei prin presă”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, și prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, i-a transmis lui Ludovic Orban să înceteze să ducă o „campanie murdară” şi consideră că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului. „S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a adăugat eurodeputatul PNL.

  • „Cred că lucrurile acestea trebuie ţinute în interiorul PNL. El a ales să vorbească în afară, lucrurile au ieşit în afară. Spre ca Ludovic Orban să termine cu atacurile, să fie o bătălie de idei şi să nu continue pentru că, dacă eu mă apuc să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot. Mai bine tac. Îl rog din suflet să încerce să oprească această campanie murdară şi să nu mai continue ceea ce a început astăzi pentru că s-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău. Şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a afirmat Rareş Bogdan, sâmbătă seara la România Tv.

El a relatat cum au decurs lucrurile la negocierile pentru formarea coaliţiei de guvernare şi a acuzat că Ludovic Orban a cedat trei ministere-cheie ale PNL.

  • „Nu ştiu de ce domnul Orban a ales să mintă, poate a sperat că nu va ajunge în spaţiul public. Sunt îngrijorat pentru că o face a treia oară, deşi am semnalat ca astfel de chestiuni să nu se mai perpetueze în discursul domniei sale. Domnul Orban a hotărât şi a cedat trei ministere-cheie ale PNL. Dacă dânsul mă provoacă, voi răspunde mult mai decent decât aş fi făcut-o cu un an sau doi în urmă. La discuţiile în care PNL a pierdut trei ministere-cheie despre care s-a vorbit în toată campania electorală şi de la europarlamentare încoace, pentru că sloganul nostru a fost Dezvoltăm România, am vorbit despre Fonduri Europene, am vorbit despre Ministerul Dezvoltării şi despre Transporturi. Toate cele trei ministere au fost cedate într-o întâlnire la care au participat patru oameni, domnul Orban, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor şi Dan Barna. La această întâlnire, din cele trei ministere, două au fost cedate USR-PLUS şi unul către UDMR. Domnul Orban s-a retras în Vila Lac într-o altă cameră, iar cei care mai eram prezenţi am rămas acolo. A revenit după aproximativ 40 de minute şi a zis că a reuşit un lucru grozav şi că a obţinut un minister în plus. Noi toată campania am construit-o pe Dezvoltăm România cu bani europeni, pe modelul Cluj, Oradea şamd. A zis: Nu avem Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor. Atunci am zis: Ludovic, asta puteam avea şi acum două săptămâni, de ce am mai continuat dacă tu ai făcut asta? Ludovic, îţi baţi joc de noi. Am stat aici toţi ca tu să te duci cu cei trei şi să hotărăşti? Te rog frumos! I-a spus-o şi doamna Turcan. Lucrurile au degenerat, ne-am certat şi i-am zis: Dacă tu consideri că noi suntem doar de decor, iar după patru zile te retragi şi hotărăşti singur, nu înţeleg ce mai căutăm noi aici? Eu nu mai particip cu tine la şarada asta, continuă tu să stai singur cu restul”, a adăugat Bogdan.

Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta