Razbunarea PNL. PSD-istii sunt atacati pentru modul in care gestioneaza pandemia: „Rezultatele pana acum sunt proaste”

Razbunarea PNL. PSD-istii sunt atacati pentru modul in care gestioneaza pandemia: „Rezultatele pana acum sunt proaste”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Razbunarea PNL. PSD-istii sunt atacati pentru modul in care gestioneaza pandemia: „Rezultatele pana acum sunt proaste”

( AK-24 – politica ) Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, afirma ca, in contextul cresterii uriase a numarului de cazuri de COVID-19, pregatirea facuta de Ministerul Sanatatii in fata valului 5 al pandemiei este pusa la indoiala. „Am ajuns, astazi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectari cu SARS-CoV-2, o […]

( AK-24 – politica )

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, afirma ca, in contextul cresterii uriase a numarului de cazuri de COVID-19, pregatirea facuta de Ministerul Sanatatii in fata valului 5 al pandemiei este pusa la indoiala.

„Am ajuns, astazi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectari cu SARS-CoV-2, o crestere de peste opt ori fata de acum 15 zile, imediat dupa Craciun. In putin peste doua saptamani avem o crestere uriasa, care pune la indoiala pregatirea facuta de Ministerul Sanatatii in fata valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri in alte tari din Europa.

Ca un optimist, privind ce se intampla afara, eu inca astept sa vad care sunt aceste masuri in domeniul sanatatii pentru protejarea populatiei, din partea ministerului? Cum oprim cresterea numarului de cazuri? Pentru ca rezultatele pana acum sunt proaste. Cat de real mai este interesul Ministerului Sanatatii pentru pandemie cata vreme, inainte de sarbatori, optiunea din partea ministrului a fost sa venim cu alte relaxari, ca si cum nimic nu s-ar intampla, iar acum doar tace si doar face unele informari.

Putem spera ca acest val va aduce mai putine cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sanatatii in fata unei crizei sanitare nu este sa ne bazam pe noroc, mai ales cand rata de vaccinare nu a depasit 50% si stim ca o parte mare din populatie este in continuare expusa”, a scris Stroe, joi, pe Facebook.

El arata ca PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea in institutii, pentru protejarea sanatatii oamenilor si ca aceste prevederi si-au dovedit eficienta.

De asemenea, liberalul a amintit ca PNL a initiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajati.

Intr-o interventie la Digi 24, Ionut Stroe a sustinut ca este o ingrijorare personala si ca asteapta de la ministrul Sanatatii propuneri concrete de masuri pentru protejarea sanatatii publice.

Liderii PSD au atacat violent in trecut modul in care Guvernul Citu a gestionat pandemia, folosind cuvinte precum „dezastru” si „catastrofa”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta