Reacţia lui Orban după ce Nicolae Robu a cerut „debarasarea” de „neomarxiştii USR-PLUS”

Reacţia lui Orban după ce Nicolae Robu a cerut „debarasarea” de „neomarxiştii USR-PLUS”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Reacţia lui Orban după ce Nicolae Robu a cerut „debarasarea” de „neomarxiştii USR-PLUS”

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Preşedintele PNL Ludovic Orban a reacţionat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Timişoara, la solicitarea fostului lider PNL Timiş Nicolae Robu de „debarasare de aliatul toxic USR”. „Practic, eu am condus negocierile din partea PNL prima oară la alegerile locale, în special la Bucureşti, unde am reuşit […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Preşedintele PNL Ludovic Orban a reacţionat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Timişoara, la solicitarea fostului lider PNL Timiş Nicolae Robu de „debarasare de aliatul toxic USR”.

„Practic, eu am condus negocierile din partea PNL prima oară la alegerile locale, în special la Bucureşti, unde am reuşit să găsim o formulă prin care am câştigat alegerile cu candidatura lui Nicuşor Dan, iar ulterior, după alegerile parlamentare, negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi pentru învestirea acestui Guvern. Sigur că este o relaţie care suferă o permanentă îmbunătăţire, care… întotdeauna într-o coaliţie se întâmplă aşa”, a declarat Orban.

În opinia şefului PNL, trebuie căutate forme de înţelegere, trebuie armonizate punctele de vedere care sunt diferite pe anumite teme, trebuie asigurată o coeziune a comunicării şi mai ales coeziunea în funcţionarea coaliţiei.

„Am avut momente grele prin care am trecut, dar asta este singura formulă politică posibilă de a asigura o guvernare bună pentru România, o guvernare care să asigure dezvoltarea României şi fructificarea oportunităţilor extraordinare pe care le are România în următorii ani”, a adăugat Orban.

Nicolae Robu, fostul primar al Timişoarei, a susţinut recent că asocierea PNL cu „neomarxiştii USRPLUS” ar fi „cel puţin la fel de nocivă” pe cât a fost asocierea partidului în 2011 cu PSD-ul. Mai mult, Robu susţine că există o condiţie „obligatoriu de asumat” de către cel care doreşte să conducă PNL, şi aceea ar fi „debarasarea” partidului de „aliatul toxic” USR.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta