Regulament strict pentru terenurile atribuite gratuit tinerilor bârlădeni!

Regulament strict pentru terenurile atribuite gratuit tinerilor bârlădeni!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Regulament strict pentru terenurile atribuite gratuit tinerilor bârlădeni!

( Vremea Noua ) DECIZIE… Consiliul Local al Municipiului Bârlad (CLM) va dezbate „Proiectul de hotărâre de aprobare a Regulamentului privind regimul atribuirii gratuite la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în proprietatea municipiului Bârlad, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, […]

( Vremea Noua )

DECIZIE… Consiliul Local al Municipiului Bârlad (CLM) va dezbate „Proiectul de hotărâre de aprobare a Regulamentului privind regimul atribuirii gratuite la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în proprietatea municipiului Bârlad, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, în conformitate cu prevederile Legii”.

În cadrul ședinței ordinare a lunii martie a CLM Bârlad, consilierii bârlădeni vor avea de dezbătut un regulament foarte important. Este vorba despre „Regulamentul privind regimul atribuirii gratuite la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în proprietatea municipiului Bârlad, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, în conformitate cu prevederile Legii”. Acest proiect de hotărâre a fost inițiat de primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, care vine cu precizări în referatul înaintat către CLM Bârlad.

„Prezentul proiect de hotărâre urmărește creșterea nivelului demografic (întemeierea de familii), astfel încât să se stopeze îmbătrânirea populației și oprirea migrației și oferirea de facilitate tinerilor ce își doresc să locuiască sau își doresc să se întoarcă în municipiul Bârlad. De multe ori, familiile tinere, în actualul context socio- economic, nu au posibilitatea să-și achiziționeze teren și să-și facă o casă din cauza problemelor de natură materială, fapt ce declanșează o serie de probleme. Problema cea mai acută cu care se confruntă tinerii în societatea românească este reprezentată de imposibilitatea de a obține o locuință proprietate personală prin forțe proprii sau chiar cu ajutorul oferit de părinți. Prezenta inițiativă dorește a crea acel mediu favorabil, suficient și necesar, în scopul protejării, încurajării și ajutorării efective a tinerilor. Concret, aceasta se va realiza prin atribuirea de terenuri la cerere, tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, din terenurile proprietate a municipiului Bârlad. Acestea sunt acordate în condițiile în care, în termen de un an, beneficiarii facilităților își vor începe construirea unei locuințe proprietate personală. Consider deosebit de important să putem oferi facilități tinerilor pentru a-i convinge să rămână în orașul nostru sau pentru a-i determina pe cei plecați să se întoarcă. Nevoia de locuință a tinerilor nu este un privilegiu, ci este un drept al acestora, iar unitatea administrativ teritorială este obligată să găsească soluții în acest sens. Prin HCLM nr. 201/2019 și 202/2019, Municipiul Bârlad a venit în întâmpinarea acestor nevoi și, prin aceste măsuri, își dorește să ofere tinerilor o parte dintre soluțiile pe care aceștia le solicită.”, a prezentat primarul Dumitru Boroș. 

Condițiile de eligibilitate prevăzute în regulament:

De prevederile regulamentului beneficiază, o singură dată, persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condițiile de eligibilitate stabilite prin Legea 15/2003: Solicitantul să aibă o cerere depusă, în nume propriu; În situatia în care depun cerere două persoane, care ulterior s-au căsătorit, aceștia trebuie să opteze pentru o singură cerere; Soliciantul să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniți) la data depunerii cererii și 35 de ani neîmpliniți la data atribuirii prin HCL a terenului; Solicitantul să aibă cetățenie română și domiciliul stabil în municipiul Bârlad; Solicitantul să nu dețină sau să nu fi deținut singur sau împreună cu soțul respectiv/ soția, o locuință proprietate sau un teren destinat construirii unei locuințe; Soțul respectiv soția, să nu dețină sau să nu fi deținut, o locuință proprietate sau un teren destinat construirii unei locuințe; Părinții solicitantului să nu dețină sau să nu fi deținut în proprietate în ultimii 10 ani, un teren (intravilan) în suprafață mai mare de 500 mp, în mediul urban și de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat.

DOCUMENT: Proiectul de hotărâre de aprobare a Regulamentului privind regimul atribuirii gratuite la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în proprietatea municipiului Bârlad, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, în conformitate cu prevederile Legii


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta