Revenirea la normalitate

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui / Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui Guvernul a anunțat astăzi, prin vocea premierului Florin Cîțu, 1 iunie, ca perspectivă de revenire la normalitate. Însă acest lucru depinde extrem de mult de cum va arăta situația infectărilor, a deceselor și a procentului de ocupare al paturilor ATI. Acum o […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui / Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

Guvernul a anunțat astăzi, prin vocea premierului Florin Cîțu, 1 iunie, ca perspectivă de revenire la normalitate. Însă acest lucru depinde extrem de mult de cum va arăta situația infectărilor, a deceselor și a procentului de ocupare al paturilor ATI.

Acum o săptămână, am spus aici https://cutt.ly/QcWnoKH că există premisele ca în 2-3 luni să fie ridicate majoritatea restricțiilor, dacă procesul de vaccinare va fi unul optim. Confirmarea premierului întărește aceste afirmații și arată că la nivelul Guvernului, se lucrează pentru revenirea la normal.

Obiectivul principal al Guvernului este ca până la 1 iunie, cel puțin 5 milioane de români să se fi vaccinat. Într-un scenariu optimist, 6,3 milioane de români vor fi vaccinați cu cel puțin o doză până la acea dată.

În statele în care campania de vaccinare este într-o stare avansată, rezultatele sunt extrem de îmbucurătoare. Numărul de cazuri noi scade pe zi ce trece, iar societatea se întoarce, încetul cu încetul, la vremurile de dinaintea pandemiei.

Din păcate, există extrem de multe știri false și mistificări în jurul vaccinurilor. Am văzut vineri, după ce m-am vaccinat și am vorbit pe pagină despre acest lucru, cum unii refuză să accepte o realitate: vaccinurile sunt sigure și sunt calea spre finalul acestei pandemii.

Noi, reprezentanții cetățenilor, trebuie să facem un efort pentru a ajunge cu informațiile adevărate la cât mai mulți cetățeni, însă îmi doresc ca mai mulți cetățeni să se informeze doar din surse sigure și să nu mai distribuie știrile false.

Vă încurajez să vă înscrieți pe listele de așteptare sau să vă programați, acolo unde aveți posibilitatea.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta