Robert Turcescu: N-am niciun confort să mă așez la masă cu USR. Ei se așează să negocieze, nu să guverneze

Robert Turcescu: N-am niciun confort să mă așez la masă cu USR. Ei se așează să negocieze, nu să guverneze
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Robert Turcescu: N-am niciun confort să mă așez la masă cu USR. Ei se așează să negocieze, nu să guverneze

( G4Media.ro ) Candidat pentru un nou mandat de deputat din partea PMP, Robert Turcescu a spus, miercuri seara, în emisiune la B1TV, că nici el nu este deloc încântat să guverneze cu USR, știut fiind că liberalii au avansat în mai multe rânduri varianta unui parteneriat de guvernare atât cu PMP cât și cu […]

( G4Media.ro )

Candidat pentru un nou mandat de deputat din partea PMP, Robert Turcescu a spus, miercuri seara, în emisiune la B1TV, că nici el nu este deloc încântat să guverneze cu USR, știut fiind că liberalii au avansat în mai multe rânduri varianta unui parteneriat de guvernare atât cu PMP cât și cu USR.

„Nu dorim cu USR. Să sperăm că după alagerile din 6 decembrie vom avea un astfel de rezultat încât să avem varianta de guvernare doar cu PNL-ul. Altminteri…”, a spus Robert Turcescu.

Chestionat de moderatorul Silviu Mănăstire dacă ar vota pentru un guvern PNL-USR-PMP, Turcescu a subliniat că n-are niciun confort să se așeze la negocieri cu reprezentanții USR.

„N-am niciun confort să mă așez la masă în negocierile pe care le trâmbițează USR-ul. Ei se așează să negocieze, nu să guverneze. Pun condiții, cum că dacă nu dau ei premierul, atunci să dea măcar programul de guvernare…Păi chiar nu poți conduce țara doar dând din gură. Ce dovadă mai clară vrem? În această perioadă critică traversată de România, USR nu s-a alăturat unui efort comun cu PNL-ul. Nu cumva să le scadă procente electorale. Că ia gândiți-vă, e greu în criză și în pandemie, cum să-și asume ei ceva, nu-i așa? S-au străduit să-și prezerve un scor electoral. Despre asta este vorba (…) Acum vin să guverneze?!”, a comentat Turcescu.

Politicianul s-a arătat deranjat de faptul că unii reprezentanți USR s-au exprimat în mai multe rânduri împotriva unui eventual parteneriat de guvernare cu PMP. „Listele noastre sunt alcătuite din oameni care și-au făcut studiile la timp. Ce condiții să pună cei de la USR (referitor la negocierile privind intrarea la guvernare – n.red)? Ce să aibă USR cu un om ca Eugen Tomac, sau Cristian Diaconescu? Noi ne-am luat de finanțările europene ale domnului Barna, sau de primarul care și-a inventat studii în CV și apoi a ieșit să-și ceară scuze? Despre ce vorbim? Ar trebui să ne preocupe pe toți un proiect de țară pentru următorii 4 ani, iar cine vrea să se implice e bine venit, cine vine cu condiții înseamnă că nu e om de stat”, a conchis reprezentantul PMP.


Distribuie articolul