Romania, o tara de oameni depresivi persecutata de psihopati ?

Romania, o tara de oameni depresivi persecutata de psihopati ?
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Romania, o tara de oameni depresivi persecutata de psihopati ?

Pe psihopati ii vedem aproape zilnic dand declaratii la televizor, sau in presa. Sunt aceiasi indivizi care din patru în patru ani vin și ne cer voturile. Acesti oameni care ne mint în față, recunosc uneori cu jumatate de gura,  că au mintit și totuși continuă să ocupe aceleasi functii, de parcă nimic nu s-a […]

Pe psihopati ii vedem aproape zilnic dand declaratii la televizor, sau in presa. Sunt aceiasi indivizi care din patru în patru ani vin și ne cer voturile. Acesti oameni care ne mint în față, recunosc uneori cu jumatate de gura,  că au mintit și totuși continuă să ocupe aceleasi functii, de parcă nimic nu s-a întâmplat. Din punct de vedere medical, psihopatii sunt lipsiti de constiinta sau de sentimentul de vinovatie, empatia lipseste la acesti oameni, egoismul, minciunile patologice, încălcarea repetată a normelor sociale, lipsa de respect pentru lege, emoțiile superficiale și un trecut dominat de înșelarea celor din jur,  sunt alte carateristici definitorii ai psihopatilor. Majoritatea acestor simptome sunt manifestate de unii politicieni din România.
Desigur, altii sunt doar niște indivizi fără caracter, aflați în urmărirea propriei îmbogățiri și atat.

   Romania a ajuns o tara părăsită şi golită de conţinut si din cauza acestor oameni aflati in functii de conducere, de cele mai multe ori avand complicitatea noastra .  Din pacate datorita acestor nefericite alegeri, deţinem recordurile de cea mai mare imigraţie intelectuală din lume şi de cel mai mic IQ din UE conform testelor Pisa. Romania este o tara care a incaput pe mana idiocratilor-psihopati cu deplina complicitate a cozilor de topor numite formatori de opinie, analisti politici etc. Intelectualii romani cerebrali, au fugit, au murit sau pur si simplu s-au retras in “Turnul lor de fildes”.

 De ce suntem asa? Deoarece, societatea romaneasca este incapabila sa genereze lideri reali, si nu fabricati de propaganda, iar al doilea element vine la pachet cu pandemia de imbecilitate impreuna cu Covid-ul. Restul decurg din acestea.

Din nefericire in cei 30 de ani de la rasturnarea regimului comunist,  romanii care au ramas in tara, au ajuns sa fie depresivi si  bolnavi de frica. Romanul  este bolnav de frica necunoscutului, a temerii de a nu-si pierde locul de munca, de a accepta fara sa se revolte aberatiile sefilor numiti de cele mai multe ori pe criterii politice. Iar consecințele acestei boli se manifestă în cele mai rele și mai noi forme de suferință, care apar zi de zi.

Ca o gheară înfricoșătoare, frica înșfacă gândurile, sentimentele și voința, răpindu-i astfel romanului orice posibilitate de a acționa inteligent. Activitatea vitală se reduce la a se apăra, a fugi de toate, a ocoli responsabilitățile, a se ascunde,  să  nu atragă atenția, Romanul are o vorba pentru aceasta atitudine: “ In fata sefului si la spatele calului sa nu stai niciodata”.

Datorita acestui fapt apare un comportament demn de: „a fi, Gica- contra”.  Este atitudinea omului care se opune tuturor lucrurilor imediat ce îi solicită cea mai mică decizie personală.

Singurul fapt considerat bun este propriul beneficiu, propria supraviețuire, chiar dacă pentru ea trebuie să distrugem totul în jur. Căci unde altundeva putem ajunge când suntem împotriva a tot ce ne înconjoară ?

 Este vorba, evident, de o formă de egoism, în care romanul nu se mai poate afirma decât disprețuind totul în jur. În loc să se afirma fiecare la locul său, mai degrabă minimizează ambianța… cu scopul de a se pune pe sine în valoare. Relele care afectează societatea nu sunt înfruntate, ci negate, în timp ce oamenii isi  ascund capul asemenea strutului in nisip.

Problema este urmatoarea  nu poți pur și simplu să fii „ Gica contra”pentru a te opune unui lucru sau altuia, trebuie să ai ca principiu idealuri ferme și autentice, bazate pe inteligenta si curaj.

In concluzie :

 1. Înainte de a respinge, trebuie să accepți.

 2. Înainte de a nega, trebuie să știi.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta