Romanii doresc, “Guvernul Tarii” si nu “Guvernul Meu”

Romanii  doresc,   “Guvernul Tarii” si nu “Guvernul Meu”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Romanii doresc, “Guvernul Tarii” si nu “Guvernul Meu”

„Winter is coming”  le reamintesc  romanii politicienilor. Dupa mai bine de un an si jumatate de criza sanitara si un inceput in forta a unei crize economice majore, actuala criza politica a pus capac rabdarii romanilor. Riscul unei explozii sociale de amploare in aceasta iarna este iminent, care partid va acapara strada vom vedea. Cert […]

„Winter is coming”  le reamintesc  romanii politicienilor. Dupa mai bine de un an si jumatate de criza sanitara si un inceput in forta a unei crize economice majore, actuala criza politica a pus capac rabdarii romanilor. Riscul unei explozii sociale de amploare in aceasta iarna este iminent, care partid va acapara strada vom vedea. Cert este ca  PSD si AUR, partide cu mesaje mai mult decat populiste sunt in avantaj, aceasta criza politica le-a venit ca o manusa, intr-un moment total neasteptat.

PSD in mod sigur este partidul aflat intr-o ascensiune accelerata si poate deveni colacul de salvare a majoritatii populatiei, care devine pe zi ce trece mai constienta de faptul ca agenda cetateanului a fost inlocuita cu agenda partidelor politice si a unor politicieni. Clasa politica din Romania trece in aceste momente prin sezonul orbului, politicienii cu toate ca  vad,  pasesc ca orbetii in ireal, in timp ce noi,  poporul percepem realitatea intr-un mod corect.

2020, dupa alegeri totul parea ca incepe sub cele mai bune auspicii si romanii se asteaptau  la un final fericit. Doar ca unele personaje politice au fost ajunse din urma in aceste noua luni de propria istorie si prin urmare, au ratat finalul fericit al povestii incepute in 2020. In ultimele noua  luni, scena politica de la Bucuresti a fost dominata de orbi  care s-au ciocnit unii de altii, s-au calcat in picioare, si-au dat capete in gura fara menanjamente. La inceput aceasta miscare a fost mai domoala si frecventa ciocnirilor mai rara, dar cu timpul schimburile de lovituri s-au intetit si inzecit.

Din pacate, personajele politice nici macar nu mai privesc in urma cu parere de rau, renunta sa mai incerce sa inteleaga ce anume s-a intamplat, unde s-a gresit si ce anume se mai poate repara. Politicienii romani din coalitia de guvernare au reusit doar  sa intrezareasca lumina unei sanse istorice pentru Romania, insa foarte repede au inchis ochii si se complac cu statutul de nevazatori.

Aceste noua luni de la alegeri vor intra in istoria Romaniei la capitolul esecuri si sanse ratate. Fascinanta acesta supunere oarba a politicienilor care nu se dovedesc capabili sa creeze un destin si se lasa inglodati intr-un intuneric din ce in ce mai dens. Parca ar fi convinsi ca nu mai au scapare, merg inainte spre propriul dezastru electoral, din ce in ce mai grabiti.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta