Rusia amenință SUA cu „semnale neplăcute” înainte de întâlnirea Putin – Biden de la Geneva

Rusia amenință SUA cu „semnale neplăcute” înainte de întâlnirea Putin – Biden de la Geneva
ITAR-TASS: MOSCOW, RUSSIA. MARCH 10, 2011. US vice president Joe Biden (L) and Russia's prime minister Vladimir Putin shake hands during a meeting. (Photo ITAR-TASS/ Valery Sharifulin) Россия. Москва. 10 марта. Вице-президент США Джозеф Байден и премьер-министр России Владимир Путин (слева направо) во время встречи. Фото ИТАР-ТАСС/ Валерий Шарифулин
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Rusia amenință SUA cu „semnale neplăcute” înainte de întâlnirea Putin – Biden de la Geneva

( Alexandru Pop – Newsweek ) Rusia ar putea recurge la forţă pentru a reacţiona la acţiuni „inamicale” ale altor ţări, a avertizat Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Moscova. Kremlinul a avertizat că va transmite SUA o serie de „semnale neplăcute”. „Noua ediţie a Strategiei pentru Securitate Naţională evidenţiază că […]

( Alexandru Pop – Newsweek )

Rusia ar putea recurge la forţă pentru a reacţiona la acţiuni „inamicale” ale altor ţări, a avertizat Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Moscova. Kremlinul a avertizat că va transmite SUA o serie de „semnale neplăcute”.

„Noua ediţie a Strategiei pentru Securitate Naţională evidenţiază că Rusia vrea mai multă predictibilitate, încredere şi securitate în sistemul internaţional. În acelaşi timp, Strategia prevede că este legal să fie lansate măsuri simetrice şi asimetrice pentru a contracara sau a împiedica activităţi inamicale care generează ameninţări la adresa suveranităţii naţionale şi integrităţii teritoriale a Federaţiei Ruse”, a declarat Nikolai Patruşev, citat de Digi24.

Întrebat explicit ce înseamnă acest lucru, Nikolai Patruşev a precizat: „În principal, este vorba de introducerea unor măsuri economice speciale, dar şi a unor metode coercitive de utilizare a forţei, în caz de necesitate”.

Afirmaţiile oficialului de la Kremlin au fost făcute în perspectiva primei întâlniri față în față dintre președintele SUA Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin, programată luna viitoare, la Geneva, în Elveția.

Duminică, preşedintele SUA Joseph Biden a declarat că va aborda probleme privind situaţia drepturilor omului în Rusia la întâlnirea cu Vladimir Putin: „Îi voi transmite clar că noi nu vom sta degeaba permiţându-i să încalce drepturile”.

20 de unități militare vor fi desfășurate la granița de vest a Rusiei

„Agendele Statelor Unite şi Rusiei nu coincid, dar, în mod tradiţional, noi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice problemă evocată de partea americană. Din nefericire, disponibilitatea reciprocă este observată din ce în ce mai rar”, a afirmat Serghei Riabkov, citat de agenţia Tass.

Oficialul rus a avertizat că, în următoarele zile, Rusia va transmite SUA o serie de „semnale neplăcute”.

„Americanii trebuie să pornească de la premisa că un număr de semnale din partea Moscovei vor fi neplăcute pentru ei, inclusiv în următoarele zile, iar aici nu mă refer la summit, nu ştiu cum se va derula”, a spus oficialul rus.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că Rusia va desfășura aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în apropierea frontierelor sale occidentale până la sfârșitul anului, ca răspuns la acțiunile NATO.

Luna trecută, Serghei Șoigu spunea că acțiunile întreprinse de Statele Unite și NATO în Europa „au contribuit la amenințarea militară crescută” pe continent. „Intenționăm să facem tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre”, spunea ministrul rus al Apărării.

Washingtonul acuză Moscova de ingerinţe electorale şi atacuri cibernetice, de nerespectarea drepturilor disidenţilor, de susţinerea regimului din Belarus şi a insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Rusia este vizată de sancţiuni ale Statelor Unite şi Uniunii Europene. La rândul său, Rusia acuză SUA şi NATO de intensificarea prezenţei militare în Europa de Est.


Distribuie articolul