Rusia se pregătește să revigoreze mișcarea de tineret în stilul organizației de pionieri sovietici

Rusia se pregătește să revigoreze mișcarea de tineret în stilul organizației de pionieri sovietici
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Rusia se pregătește să revigoreze mișcarea de tineret în stilul organizației de pionieri sovietici

Parlamentarii ruși au aprobat crearea unei organizații moderne de tineret în stilul pionierilor sovietici. Copiii de până la șase ani s-ar putea alătura noului grup, care a fost prezentat într-un proiect de lege adoptat miercuri de Camera inferioară a parlamentului Rusiei, Duma de Stat. Artiom Metelev, coautorul proiectului de lege și președintele Comitetului Dumei pentru […]

Parlamentarii ruși au aprobat crearea unei organizații moderne de tineret în stilul pionierilor sovietici. Copiii de până la șase ani s-ar putea alătura noului grup, care a fost prezentat într-un proiect de lege adoptat miercuri de Camera inferioară a parlamentului Rusiei, Duma de Stat.

Artiom Metelev, coautorul proiectului de lege și președintele Comitetului Dumei pentru Politica de Tineret, a declarat că mișcarea integrală rusească „va integra majoritatea școlarilor și a studenților și va ajuta milioane de copii să-și găsească un scop în viață”.

Proiectul de lege a fost prezentat la 17 mai 2022 cu ocazia centenarului mișcării pionierului sovietic. 

Legislatorii au plănuit inițial să numească grupul Bolshaia Peremena, dar decizia nu a fost încă luata . Legiuitorii au decis în cele din urmă să dea sarcina de a numi grupul viitorilor membri ai organizației.  Proiectul de lege trebuie acum aprobat de camera superioară a Rusiei și semnat de președintele Vladimir Putin pentru a deveni lege.

Putin a încercat anterior să înființeze o organizație similară, Mișcarea Școlarilor din Rusia, în  2015. Grupul a fost creat printr-un decret special semnat de președinte la aniversarea a 97 de ani de la înființarea Ligii Tinerilor Comuniști din Uniunea Sovietică, altfel cunoscută sub numele de Komsomol.

Organizația pionierilor sovietici a fost fondată în 1922 și a inclus copii cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani. A fost unul dintre primii pași de integrare a cetățenilor în ideologia comunistă. 

( The Moscow Times )


Distribuie articolul