Rusia trimite o navă la „interceptarea” USCGC Hamilton în Marea Neagră

Rusia trimite o navă la „interceptarea” USCGC Hamilton în Marea Neagră
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Rusia trimite o navă la „interceptarea” USCGC Hamilton în Marea Neagră

( Elena Andrei – Newsweek ) Rusia și-a trimis una din cele mai moderne nave de patrulare în Marea Neagră în apropierea navei americane USCGC Hamilton. Nava rusească de patrulare Pavel Derzavin a fost introdusă, în mod oficial, în dotarea Flotei rusești din Marea Neagră în cursul anului trecut. Parte a Proiect 22160, nava a […]

( Elena Andrei – Newsweek )

Rusia și-a trimis una din cele mai moderne nave de patrulare în Marea Neagră în apropierea navei americane USCGC Hamilton.

Nava rusească de patrulare Pavel Derzavin a fost introdusă, în mod oficial, în dotarea Flotei rusești din Marea Neagră în cursul anului trecut. Parte a Proiect 22160, nava a fost construită la Șantierul Naval A.M. Gorky, fiind a treia din clasa ei.

În fotografiile oferite de Serviciul de Grăniceri de Stat din Ucraina, și preluate de Defence-Blog, nava de patrulare a Rusiei urmărește și monitorizează mișcările navei USCGC Hamilton, care aparține Gărzii de Coastă a Statelor Unite ale Americii.

Potrivit DefenseRomania, nava de patrulare din clasa Legend (the Legend-class national security cutter) USCGC Hamilton (WMSL 753) din Garda de Coastă a SUA a intrat, la 27 aprilie, în Marea Neagră, pentru a asigura sprijinul aliaților și partenerilor NATO din regiune.

USCGC Hamilton este prima navă a Gărzii de Coastă a SUA care a intrat în Marea Neagră, după 2008, ultima navă americană, din această categorie aflată în Marea Neagră, fiind USCGC Dallas (WHEC 716) în anii 2008 și 1995.

Totodată, la începutul acestei luni, nava americană a efecuat exerciții cu Garda de Coastă a Georgiei.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta