S-a stabilit conducerea Prefecturii Vaslui: Lăudatu, Gologan și Onofrei

S-a stabilit conducerea Prefecturii Vaslui: Lăudatu, Gologan și Onofrei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • S-a stabilit conducerea Prefecturii Vaslui: Lăudatu, Gologan și Onofrei

( Vremea Nouă ) BĂTUT ÎN CUIE… Biroul Politic Național al PNL a validat, luni, prefecții și suprefecții care urmează să fie deciși de către Guvern, săptămâna viitoare, în baza discuțiilor avute la nivelul coaliției. La Vaslui, prefectul Marcel Lăudatu de la PLUS va face echipă cu Mircea Gologan și Daniel Onofrei, ambii de la […]

( Vremea Nouă )

BĂTUT ÎN CUIE… Biroul Politic Național al PNL a validat, luni, prefecții și suprefecții care urmează să fie deciși de către Guvern, săptămâna viitoare, în baza discuțiilor avute la nivelul coaliției. La Vaslui, prefectul Marcel Lăudatu de la PLUS va face echipă cu Mircea Gologan și Daniel Onofrei, ambii de la PNL, care vor ocupa funcțiile de subprefecți.

Potrivit lui Ludovic Orban, prefecții și subprefecții își vor prelua funcțiile săptămâna viitoare, cel mai probabil în data de 5 martie. “Noi am finalizat în cadrul Biroului Permanent al PNL validarea prefecților și subprefecților care urmează a fi deciși de către Guvern. După cum bine știți, în urma ordonanței care a modificat statutul prefecților, există un termen de 30 de zile pentru finalizarea procedurilor în conformitate cu ordonanța de urgență și, ca atare, noi am finalizat, practic, în cadrul partidului, toate procedurile de validare a candidaților la funcțiile de prefect și subprefect. Evident, și partenerii noștri din coaliție vor finaliza aceste proceduri, urmând ca, începând de săptămâna viitoare, Guvernul să decidă desemnarea prefecților și subprefecților în baza, evident, a discuțiilor pe care le-am avut la nivelul coaliției”, a afirmat Ludovic Orban, președintele PNL.

Vasluiul va avea prefect de la PLUS și subprefecți de la PNL 

La Vaslui, componența echipei care va forma conducerea prefecturii nu mai este un secret pentru nimeni. Astfel, după Marcel Lăudatu, care a fost propus de PLUS pentru funcția de prefect, ieri au fost votați în BPN-ul Partidului Național Liberal și cei doi subprefecți, Mircea Gologan și Daniel Onofrei. Singura necunoscută mai rămâne funcția de secretar general al Prefecturii, care până la această oră nici măcar nu a fost bugetată. Reamintim că la începutul lunii februarie, partidele din coaliția guvernamentală au negociat împărțirea posturilor de prefecți și subprefecți. Iată cum este distribuția la nivel național în ceea ce privește posturile de prefect: UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna – 5 prefecturi; USR -PLUS:  București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR) – 14 prefecturi; PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.


Distribuie articolul