S-a urcat dânsa-n copac: “Eu sunt doamna senator Șoșoacă! Cum îți permiți să stai în fața mea? Vei păți ce trebuie să pățească un om care i se opune unui demnitar!“

S-a urcat dânsa-n copac: “Eu sunt doamna senator Șoșoacă! Cum îți permiți să stai în fața mea? Vei păți ce trebuie să pățească un om care i se opune unui demnitar!“
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • S-a urcat dânsa-n copac: “Eu sunt doamna senator Șoșoacă! Cum îți permiți să stai în fața mea? Vei păți ce trebuie să pățească un om care i se opune unui demnitar!“

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Ce-i leagă pe vasluianul șaormar Solomon și avocata urlătoare Șoșoacă Vasluianului Solomon i-au trebuit 12 ani ca să “explodeze” public, în buricul Bucureștiului, și să-și expună aerele de parvenit și impostor strecurat de stăpânul său feudal în Casa Poporului unde poate că s-o fi și descălțat în 2008, când a […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Ce-i leagă pe vasluianul șaormar Solomon și avocata urlătoare Șoșoacă

Vasluianului Solomon i-au trebuit 12 ani ca să “explodeze” public, în buricul Bucureștiului, și să-și expună aerele de parvenit și impostor strecurat de stăpânul său feudal în Casa Poporului unde poate că s-o fi și descălțat în 2008, când a intrat prima oară ca “ales al neamului”.

Șoșoacă a luat-o pe scurtătură, iar duminică seara a recidivat, amenințând pe toată lumea, la poarta unui spital, că va da socoteală pentru îndrăzneala de a înfrunta ditamai senatoarea.

Incidentele provocate de fosta membră AUR tind să se transforme într-o rutină, iar repetarea lor după același tipar arată că nu sunt o scăpare la nervi, ci un mod de a gândi.

Veșnic în căutarea camerelor de filmat, Șoșoacă a “descălecat” duminică, de la Lupeni, direct în poarta Spitalului “Marius Nasta” din București, unde auzise că e posibil să fi luat foc ceva.

Incidentele în lanț provocate de Diana Șoșoacă, avocata băgată în Parlament pe listele AUR de “partidul generalilor” al lui Ninel Peia, arată cât de scurt poate fi drumul spre beția puterii pentru cei ajunși prea devreme “în centru”.

Doar două luni de mandat i-au fost suficiente nou-venitei în Senatul României ca să ajungă la exact același tip de comportament ca grobianul Adrian Solomon, deputatul PSD-ist care, astă-vară, amenința angajații unei șaormerii și polițiștii deopotrivă pentru că i se ceruse să respecte legea și să-și pună mască la intrarea în fast-food.

„Cum îți permiți să stai în fața mea?“

Scandalul făcut la intrare, limbajul și argumentele folosite ar trebui să le dea de gândit celor care au votat-o. În fața paznicilor care îi interziceau – conform legii – să intre în spital, Șoșoacă s-a urcat direct în copac: “Cum îți permiți să stai în fața mea? Dă-te la o parte! Îți dau cuvântul meu de onoare că vei păți ceea ce trebuie să pățească un om care se opune unui demnitar!“.

Nu s-a dat jos de acolo nici când a venit doctorița Beatrice Mahler, managerul spitalului. În loc de echilibru, soluții constructive, disponibilitate pentru rezolvarea situației, doamna senator a livrat un circ grotesc, aducător de like-uri pe Facebook. La asta se reduce totul: femeia-ghiulea, înghițitorul de săbii și piticul-monstru fac audiența, iar electoratul se simte bine reprezentat de ei.

Cum arată și gândește o persoană trimisă de români în Parlament? Fragmentul de mai jos, din dialogul cu doctorița Beatrice Mahler, este edificator. Mare miză a senatoarei Șoșoacă, venită la poarta spitalului, era pedepsirea unor paznici care “îndrăzniseră” să i se opună ei, ditamai demnitara statului român: „Vreau să știu și eu, cum își permit bodyguarzii dvs. să bruscheze un demnitar? (…) Vă rog frumos să luați atitudinea necesară față de ei. (…) Vă dați seama ce se va întâmpla, da? Eu sunt doamna senator Șoșoacă, în caz că dumneavoastră sunteți doamna director, că așa v-ați pronunțat, da? (…) De ce bodyguarzii și-au permis să mă îmbrâncească? Cine îi mai învață pe acești oameni să se comporte cu un demnitar?“.

Acesta a fost doar un alt episod al serialului “doamna senator și spitalele”, după ce acum câteva zile fugise, pe urma burtierelor panicarde de la România TV, la ușa Spitalului Pantelimon, unde – de asemenea – se împinsese cu paznicii pentru ca, în final, să plece cu buza umflată: fusese “doar” un neon stricat, “fără victime”.

Până la urmă, Șoșoacă nu e decât turnesolul clasei politice alese de români să-i reprezinte: în Parlament, în primării, în demnități publice.

Acesta e nivelul: îmbrânceli cu portarii pe la ușile instituțiilor, amenințări de tipul “știi cine sunt eu?”, frustrări de oameni mici ajunși în funcții mari.


Distribuie articolul