Schimbare majoră la TVR: în locul „Corului Corupților” dirijat de „Sărmăluță”, de la ora 21.00 va cânta „doamna Clătită”! Ionuț Cristache o va putea înjura pe Clotilde Armand doar din fața televizorului

Schimbare majoră la TVR: în locul „Corului Corupților” dirijat de „Sărmăluță”, de la ora 21.00 va cânta „doamna Clătită”! Ionuț Cristache o va putea înjura pe Clotilde Armand doar din fața televizorului
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Schimbare majoră la TVR: în locul „Corului Corupților” dirijat de „Sărmăluță”, de la ora 21.00 va cânta „doamna Clătită”! Ionuț Cristache o va putea înjura pe Clotilde Armand doar din fața televizorului

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro ) Grila de vară a TVR 1 aduce nu doar evacuarea coruptofilului Ionuț Cristache și a menajeriei sale penale din prime time-ul televiziunii publice, ci și invitarea de la aceeași oră, 21.00, a unui personaj care nu avea acces la emisiunea lui „Sărmăluță”, fiind batjocorit copios de acesta și de […]

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro )

Grila de vară a TVR 1 aduce nu doar evacuarea coruptofilului Ionuț Cristache și a menajeriei sale penale din prime time-ul televiziunii publice, ci și invitarea de la aceeași oră, 21.00, a unui personaj care nu avea acces la emisiunea lui „Sărmăluță”, fiind batjocorit copios de acesta și de invitații săi. Personajul este Clotilde Armand (USR-PLUS), primărița Sectorului 1.

Spre sfârșitul lunii aprilie, Ionuț Cristache o numea pe Clotilde Armand, la televiziunea publică, „doamna Clătită”. Și, fericit de inteligența-i mistuitoare, slobozea un hăhăit suin: „Hă-hă-hă!”.

Astă-seară, „doamna Clătită” va vorbi exact în spațiul în care o jignea „Sărmăluță”. Anunțul a fost făcut chiar de TVR 1, pe site-ul său: Clotilde Armand a fost invitată să participe la dezbaterea privind „criza gunoaielor” din Sectorul 1. Va avea și ea ocazia să-și spună părerea la televiziunea publică, pe un interval orar în care de obicei era „tocată” tendențios, în abordări gen Antena 3, fiind prezentată drept „cauza problemelor” din Sectorul 1.

Începând de astăzi, odată cu grila de vară, emisiunea lui Cristache e mutată de la ora 21.00 la ora 17.00. Schimbarea l-a scandalizat pe cel ce se obișnuise să dirijeze “Corul Corupților” în prime time la TVR.

Ultima emisiune a lui Ionuț Cristache la ora 21.00 urma să fie difuzată joi, 17 iunie, dar a fost suspendată de conducerea TVR. “Printr-un SMS, și emisiunea din această seară a fost scosă de pe post pentru a face loc unei Editii Speciale! P. S. – Sper că Ediția Specială e prilejuită de decizia CCR de azi privind neconsituționalitatea numirilor de la TVR și RRA!”, a scris Cristache, frustrat, pe Facebook.

Anunțul TVR despre emisiunea „Tema Zilei”

„Primarul Sectorului 1 este invitatul din această aseară la «Tema Zilei», începând cu ora 21.00, pe TVR1. Scandalul gunoaielor neridicate, conflictul dintre Primărie și firma de salubrizare Romprest, declararea stării de alertă în sectorul 1, sunt subiecte care vor fi dezbatute în direct, cu Clotilde Armand.

Cine are dreptate în scandalul gunoaielor? Primăria Sectorului 1 sau prestatorul de salubritate Romprest? Cine îi protejează pe cetățeni în acest conflict? Poate prefectul să instituie starea de alertă și dacă da, de ce n-o face? Sunt întrebări care așteaptă un răspuns în interesul cetățeanului plătitor de taxe.

Gunoiul menajer nu mai este ridicat în Sectorul 1 al Capitalei și se poate ajunge la declararea stării de alertă. Primarul Clotilde Armand a ales această soluţie după ce compania de salubritate şi-a suspendat activitatea.

«Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers. Ce se întâmplă acum e un șantaj, un șantaj total inacceptabil pe care statul român nu trebuie să îl accepte. Pe străzile Sectorului 1, muncitorii operatorului de salubritate prestează servicii scumpe, dar când e vorba de serviciul public, de ridicare de gunoi, ei nu prestează, deși acest serviciu este obligatoriu prin lege, prin regulamentul de salubritate, prin contract», a afirmat primarul Clotilde Armand, într-o declarație de presă.

Primarul Clotilde Armand solicită în continuare instituției prefectului Capitalei declararea stării de alertă. «Asta mi-ar permite să-i plătesc direct pe sortatori și să identific o situație de rezervă – o altă companie care să facă curățenie atunci când vedem că operatorul nu respectă contractul», spunea primarul Sectorului 1.

Invitat la «Tema Zilei», prefectul Capitalei a declarat că, din punct de vedere legal, «nu e voie să oprești acest serviciu» – referindu-se la cel de strângere a deșeurilor. «Și un astfel de prestator, care are un monopol, nu este îndreptățit să oprească în niciun caz colectarea deșeurilor. Și această obligație este trecută în contract. Chiar dacă nu e plătit în totalitate, nu are voie să întrerupă sau să afecteze colectarea deșeurilor. El poate reduce frecvența celorlalte servicii – de exemplu, să curețe străzile, însă în niciun caz nu poate opri ridicarea gunoaie. Deci legea a fost încălcată, contractul a fost încălcat», a declarat Alin Stoica. Prefectul a adăugat că nu se pronunță pe sumele aflate în discuție și că justiția este cea care le va clarifica.

Cât privește ancheta pe care o conduce pentru a decide sau nu instituirea stării de alertă, Alin Stoica spunea că «acest conflict trebuie în primul rând dezamorsat», pentru că dezamorsarea lui este «în interesul cetățeanului».”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta