Schimbarea incepe de la o minoritate care trage dupa ea majoritatea.

Schimbarea  incepe de la o minoritate care trage dupa ea majoritatea.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Schimbarea incepe de la o minoritate care trage dupa ea majoritatea.

Zilele trecute IMAS/Europa FM, a prezentat un sondaj de opinie, nu am sa ma leg de procentele atribuite fiecarui partid ci de o evaluare cu privire la performantele partidelor parlamentare in ultimii ani si despre intentia de vot pe 6 decembrie.  Sondajul ne arata ca aproape jumatate dintre romanii chestionati spun ca sunt nemultumiti de […]

Zilele trecute IMAS/Europa FM, a prezentat un sondaj de opinie, nu am sa ma leg de procentele atribuite fiecarui partid ci de o evaluare cu privire la performantele partidelor parlamentare in ultimii ani si despre intentia de vot pe 6 decembrie.

 Sondajul ne arata ca aproape jumatate dintre romanii chestionati spun ca sunt nemultumiti de activitatea partidelor pentru care au votat in 2016. Dupa care a venit surpriza, oamenii intrebati cu cine ar vota pe 6 decembrie, jumatate au raspuns ca vor vota acelasi partid pentru care si-au dat votul in 2016. Nu am inteles de ce.  Inteleg ca esti nemultumit de cei pe care i-ai votat la precedentele alegeri, dar de ce ii mai votezi si acum. Aici apare o frantura de logica, iar singura explicatie care apare este ca ori suntem prosti, ori ne place si atunci suntem masochisti.

La o simpla analiza facuta de la alegerile din 2000 incoace, ar trebui sa tinem cont de urmatoarele. Faptul ca PDL + PNL= noul PNL, iar PC + PRM + PSD = PSD, nu mai vorbesc de struto-camila PSD + PNL= USL. Singura concluzie este ca treaba este ciclica, iar asta pentru ca isi bat joc de noi. Din acest motiv daca nu se intampla aplatizarea ciclicitatii PSD nu va disparea, din ecuatie.

Daca PNL nu va intelege sa schimbe fundamental modul de a face politica, asa cum USR-PLUS l-a inteles, in 2024 sunt sigur ca pesedismul se va intoarce mai hidos decat pe timpul lui Dragnea. Personal nu prea cred ca PNL are vreo sansa sa se schimbe, ei sunt doar pesedisti de dreapta, vopsiti in galben. Daca ne uitam la unii lideri PNL si aici ma refer la Turcan, Anisie, Stefan , Alexandru, ma cutremur deoarece nu vad nici o competenta. Si atunci de ce sa ne mai mire ca penelismul devine irelevant pentru votanti. Credeti ca acesti penelisti de frunte, inteleg ce inseamna deficit bugetar, imprumut extern, creanta, personal ma indoiesc ca stiu.

Dar, societatea s-a schimbat in ultimii ani mai repede decat clasa politica. Incepe sa se simta un aer de schimbare, aerul este inca rarefiat in mediul urban, iar in cel rural este inca poluat masiv in continuare de pesedism. Important este ca dupa anul 2016 din ce in ce mai multi romani au inceput sa inteleaga ca nu poti sa mai fugi de coruptie si hotie, trebuie sa te lupti cu ea. Presiunea creste, cu toate ca majoritatea populatiei inca este inerta si indecisa, dar schimbarea a inceput deja.

De ani de zile unii dintre noi urla, indignati si furiosi din cauza imposturii care a infectat viata publica. Numirile politice au depasit orice limita a bunului simt, este adevarat in lumea civilizata orice partid de guvernamant are dreptul sa-si numeasca in functii cheie oamenii sai pentru a putea sa-si puna in practica programul de guvernare. In Romania acest principiu a fost corupt pana in maduva oaselor si s-a transformat intr-o cloaca plina de neica- nimeni care nu au nici o calificare in afara celei de a pupa in “cur” sefii de partid, dar au o “calitate”, sunt adesea , hoti fara rusine si sugatori de ban public. Am ajuns sa platim taxe si impozite in Romania doar ca sa-si “mufeze” idiocratia policitianista ventuzele pe banii nostri munciti din greu.

Acesta este modul de functionare a partidelor PSD si PNL. Politizeaza functia indiferent de calitatea si prestatia profesionala a celor care vor ocupa aceste posturi. Rolul acestor persoane este sa fie obediente fata de liderii partidului, sa inchida ochii la contracte cu dedicatie si sa se asigure ca angajarile, la institutia unde a fost numit sef, se vor face tot pe linie de partid.

Nu mai merge cu taceri si schimbatul vorbei, domnule Orban, Ciolacu, Ponta ,etc. Sunteti penibili. Sper ca veti fi taxati la vot pe 6 decembrie, prin migrarea alegatorilor catre USR-PLUS. Singura speranta a tarii este instaurarea meritrocratiei. Daca nu, ramanem pe termen nelimitat in mocirla in care ne afundam tot mai mult.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta