Schimbarea obiectivelor Rusiei în războiul din Ucraina

Schimbarea  obiectivelor  Rusiei în războiul din Ucraina
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Schimbarea obiectivelor Rusiei în războiul din Ucraina

„Obiectivele geografice” ale Rusiei în Ucraina s-au schimbat pentru a include nu numai Republicile Populare separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, ci și o serie de alte regiuni, a declarat miercuri ministrul de externe Serghei Lavrov presei de stat. „Acum, geografia noastră este diferită. Nu este doar DNR și LNR, este și regiunea Herson, […]

„Obiectivele geografice” ale Rusiei în Ucraina s-au schimbat pentru a include nu numai Republicile Populare separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, ci și o serie de alte regiuni, a declarat miercuri ministrul de externe Serghei Lavrov presei de stat.

„Acum, geografia noastră este diferită. Nu este doar DNR și LNR, este și regiunea Herson, regiunea Zaporizhzhia și o serie de alte teritorii”, a spus el într-un interviu acordat agenției de știri de stat RIA Novosti și rețelei RT susținute de Kremlin.

Lavrov a legat schimbarea obiectivelor de furnizarea de arme către Kiev de către Occident.

El a spus că Rusia nu poate accepta că „în părțile Ucrainei pe care Zelenski sau cel care îl va înlocui le va controla, există arme care vor reprezenta o amenințare directă pentru teritoriul nostru și al acelor republici din estul Ucrainei care și-au anunțat deja independența.”

„Dacă țările occidentale furnizează Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune, aceste obiective se vor deplasa și mai departe spre vest”, a spus Lavrov.

În ultima lună, livrarea de către Statele Unite a sistemelor de rachete HIMARS cu rază medie de acțiune a permis Ucrainei să atace pozițiile rusești dincolo de linia frontului, frecvent și cu o mai mare precizie.   Experții au spus că aceste comentarii sunt un semnal major că Moscova încearcă să anexeze ținuturile din sudul și estul Ucrainei pe care le-a capturat în invazia sa de cinci luni.

În ciuda afirmațiilor președintelui Vladimir Putin că Rusia nu intenționează să ocupe permanent teritoriile ucrainene, oficialii din administrațiile instalate de Moscova din regiunile Ucrainei Herson și Zaporizhzhia și-au exprimat intenția de a organiza referendumuri pentru a se alătura Rusiei.

„Legitimarea pregătirilor pentru referendum pare să fi început”, a scris pe Twitter analistul politic Tatiana Stanovaya, fondatorul think tank-ului R.Politik.

Rusia și-a recalibrat anterior obiectivele din Ucraina pentru a se concentra asupra estului țării în aprilie, după o încercare eșuată de a asalta capitala Kiev. După capturarea întregii regiuni Lugansk din estul Ucrainei la începutul lunii iulie, forțele ruse sunt așteptate să-și continue ofensiva în următoarele săptămâni, într-o luptă aprigă pentru preluarea controlului deplin al regiunii Donețk.

( The Moscow Times )


Distribuie articolul