Se confirma ce a spus Kovesi acum 2 zile: „Dusmani puternici cauta razbunare”. Inspectia Judiciara tocmai a incercat sa impuna „sanctiuni disciplinare” contra fostei sefe a DNA

Se confirma ce a spus Kovesi acum 2 zile: „Dusmani puternici cauta razbunare”. Inspectia Judiciara tocmai a incercat sa impuna „sanctiuni disciplinare” contra fostei sefe a DNA
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Se confirma ce a spus Kovesi acum 2 zile: „Dusmani puternici cauta razbunare”. Inspectia Judiciara tocmai a incercat sa impuna „sanctiuni disciplinare” contra fostei sefe a DNA

( Ioana Hurdea – news – AK-24 ) Sectia pentru procurori in materie disciplinara a respins, miercuri, raportul Inspectiei Judiciare privind anumite afirmatii facute de Laura Coduta Kovesi in cadrul unei inregistrari audio aparute in spatiul public in anul 2017. Potrivit IJ, in cazul Laurei Codruta Kovesi una dintre abaterile disciplinare se refera la manifestarile […]

( Ioana Hurdea – news – AK-24 )

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a respins, miercuri, raportul Inspectiei Judiciare privind anumite afirmatii facute de Laura Coduta Kovesi in cadrul unei inregistrari audio aparute in spatiul public in anul 2017.

Potrivit IJ, in cazul Laurei Codruta Kovesi una dintre abaterile disciplinare se refera la manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, constand in aceea ca, in cadrul unei sedinte de lucru, a avut manifestari de natura a aduce atingere onoarei si probitatii profesionale a magistratilor procurori, precum si prestigiului Justitiei, imprejurari identificate in inregistrarile audio aparute in spatiul media la data de 18 iunie 2017.

„In concret, procurorul-sef al DNA s-a exprimat in sensul combaterii efectelor negative in planul imaginii si credibilitatii institutiei generate de decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgenta a unor dosare ‘cu ministri’, de impact mediatic, si-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv si general obligatoriu al deciziei CCR 68/2017 si a folosit exprimari inadecvate la adresa Curtii Constitutionale si a unui judecator al Curtii, inducand ideea in cadrul opiniei publice ca unul dintre criteriile in functie de care se prioritizeaza solutionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora si calitatea oficiala a persoanelor cercetate”, arata Inspectia Judiciara.

De asemenea, conform IJ, Kovesi a folosit fata de colegii procurori un ton superior si agresiv, inadmisibil in raport cu standardele minimale de etica si deontologie ale unui magistrat, de natura a genera in randul opiniei publice un sentiment de indignare si a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor suprematiei Constitutiei si a legilor, precum si a impartialitatii procurorilor.

Actiunea a vizat si „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”, constand in aceea ca prin intermediul unei corespondente electronice (email) a adoptat „o atitudine nedemna, folosind la adresa procurorilor cuvinte si expresii cu un continut vadit denigrator, insultator si amenintator, respectiv ‘lasi’, ‘barfitori’, ‘infractori’, facand cunoscut acestora faptul ca ‘exista deja un cerc de suspecti’, cu referire la un dosar penal, incalcand astfel obligatia de rezerva si normele de conduita atasate profesiei de magistrat”.

Intr-un interviu acordat zilele trecute publicatiei elevetiene Neue Zurcher Zeitung, Kovesi a confirmat ca insa este urmarita de „razbunarea” unor oameni puternici.

V-ati facut dusmani puternici in perioada in care i-ati vanat pe corupti. Mai exista oameni care vor sa se razbune?

Kovesi: Multi procurori si judecatori din Romania au fost hartuiti pentru activitatea lor. Exista inca proceduri disciplinare impotriva mea, desi Curtea Suprema m-a exonerat de mult timp. Cu alte cuvinte, da, sunt oameni care nu ma plac pe mine si ceea ce am facut in Romania.


Distribuie articolul