Se unesc tusea și junghiul: Ponta (Pro România) și ALDE (Tăriceanu) fuzionează de frica pragului de 5%

Se unesc tusea și junghiul: Ponta (Pro România) și ALDE (Tăriceanu) fuzionează de frica pragului de 5%
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Se unesc tusea și junghiul: Ponta (Pro România) și ALDE (Tăriceanu) fuzionează de frica pragului de 5%

(Ziaristii.ro Robert Mateescu) joi, 8 octombrie 2020 Pro România (clona PSD-istă a lui Victor Ponta) și ALDE (mărgica politică a lui C. A. C. P. Tăriceanu) au fuzionat joi, în pripă, ca urmare a spaimei pe care au tras-o la alegerile locale din 27 septembrie. De fapt, Tăriceanu i se predă lui Ponta, în încercarea de […]

(Ziaristii.ro Robert Mateescu)

joi, 8 octombrie 2020

Pro România (clona PSD-istă a lui Victor Ponta) și ALDE (mărgica politică a lui C. A. C. P. Tăriceanu) au fuzionat joi, în pripă, ca urmare a spaimei pe care au tras-o la alegerile locale din 27 septembrie. De fapt, Tăriceanu i se predă lui Ponta, în încercarea de a intra amândoi în Parlament, sub sigla Pro România. ALDE dispare!

Victor Ponta: „Astăzi este o zi extrem de importantă. (…) Este momentul să lăsăm la o parte orice fel de ezitări și să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare și pentru a construi o alternativă. Ne este foarte clar că ceea ce se întâmplă seamnănă cu anul 2009: alegeri, apoi o perioadă dezastruoasă. Cred că putem să contruim în jurul acestei echipe Pro România și cu sprijinul ALDE o forță capabilă să lupte împotriva măsurilor greșite ale Guvernului PNL și ale aliaților săi. Întreaga conducere a ALDE a fost de acord să ne unim forțele. Nu sunt uriașe, dar experiența ne permite să vorbim și să venim cu soluții și oameni”.

Ponta a explicat „împerecherea politică” cu Tăriceanu pentru că, „din păcate, PSD nu vrea să fie un partener” și să lupte cu Klaus Iohannis și cu Guvernul PNL, ci „a ales să facă un blat”.

Potrivit lui Victor Ponta, noul partid se va numi Pro România Social-Liberal.

La rândul său, Tăriceanu a explicat că ALDE și Pro România au decis să pornească la un drum comun pentru a crea „o forță politică mai puternică”, motivul fiind că pe scena politică românească există o radicalizare între PNL și PSD. El a acuzat partidele mari că luptă pentru a elimina definitiv partidele mici.

Tăriceanu a mai spus că vrea ca noua formațiune să fie de centru, cu o doctrinăsocial-liberală. 

Și Tăriceanu a criticat PSD, pentru că „a acceptat toate deciziile Guvernului” instituite în starea de urgență care au „încălcat drepturi fundamentale” și nu a asigurat cvorumul la utima moțiune de cenzură.

În urma fuziunii, oamenii din camarila lui Tăriceanu vor candida, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pe listele Pro România.

La alegerile locale, votul politic la șefia consiliilor județene a plasat și partidul lui Ponta, și cel al lui Tăriceanu, la nivel național, sub 5%. Concret: Pro România 4,68%, ALDE 2,91%.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta